Mısır’da seçimin ikinci gününde de sandığa ilgi az

Mısır’da dün başlayan cumhurbaşkanlığı seçimi oy verme işlemi, bugün de devam ediyor. Sandık başına gitmeleri ülke genelinde memurlara bugün de tatil ilan edildi. Halkın seçime olan ilgisizliği ise dikkat çekiyor. Yerel saatle 22.00’de...

Google Haberlere Abone ol
Mısır’da seçimin ikinci gününde de sandığa ilgi az

Mısır’da dün başlayan cumhurbaşkanlığı seçimi oy verme işlemi, bugün de devam ediyor. Sandık başına gitmeleri ülke genelinde memurlara bugün de tatil ilan edildi. Halkın seçime olan ilgisizliği ise dikkat çekiyor. Yerel saatle 22.00’de sona erecek oy kullanma işleminin, bir saat uzatılması kararlaştırıldı.

Seçimde Savunma Bakanı Abdulfattah el Sisi ve solcu aday Hamdin Sabbahi yarışıyor. Askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlıları, dün ülkenin bazi yerlerinde seçimi protesto etmek amacıyla gösteri düzenledi.

Oy verme işleminin olaysız devam ettiğini söyleyen seçim görevlisi Mustafa El Kileni, beklenen yoğunluğun yaşanmadığını aktardı. Kilen bu saate kadar ülke genelindeki seçmenin yüzde 25'nin sandık başına geldiğini tahmin ettiğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar