Mısır'da göstericiler ve polis arasında çatışma: 1 ölü

Mısır'ın başkenti Kahire'de devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları ve güvenlik güçleri arasında çatışma yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da göstericiler ve polis arasında çatışma: 1 ölü

Mısır'ın başkenti Kahire'de devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları ve güvenlik güçleri arasında çatışma yaşanıyor. Çatışmalarda şimdiye kadar bir kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralı olduğu ifade ediliyor.

Mısır'da Cuma namazının ardından başta Kahire olmak üzere birçok şehirde gösteri düzenlendi. Gösterilerde darbe karşıtı sloganlar atıldı. Kahire'de düzenlenen yürüyüşte "Rabia" işaretini taşıyan göstericiler, Mursi'nin serbest bırakılması ve askeri yönetime son verilmesi talebinde bulundu.

Cuma gösterilerinde genelde çatışma yaşanmazken, bugünkü gösteride olaylar çıktı. Yürüyüş güzergahı üzerinde bekleyen güvenlik güçlerin ile göstericiler arasında çatışma yaşanıyor.

Çatışmalarda güvenlik güçleri göz yaşartıcı gaz ve pompalı tüfek kullandı. Göstericiler ise taş atarak karşılık verdi. Çatışmalarda şimdiye kadar bir kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralı olduğu ifade ediliyor. CİHAN

Yorumlar