Mısır Türk Koleji, Arapça olimpiyatlarında dünya birincisi oldu

Mısır’ın en prestijli okulları arasında gösterilen Uluslararası Selahattin Türk Okulu, Dubai’de gerçekleştirilen Arapça olimpiyatında 5 altın madalya kazandı. Yurtiçi ve yurtdışındaki başarılarıyla kamuoyunda adından sıkça söz...

Google Haberlere Abone ol
Mısır Türk Koleji, Arapça olimpiyatlarında dünya birincisi oldu

Mısır’ın en prestijli okulları arasında gösterilen Uluslararası Selahattin Türk Okulu, Dubai’de gerçekleştirilen Arapça olimpiyatında 5 altın madalya kazandı. Yurtiçi ve yurtdışındaki başarılarıyla kamuoyunda adından sıkça söz ettiren Türk okulları, Mısır’a dünya birinciliği getirdi.

Dünya birincisi olan Beni Suveyf Selahattin Türk Okulu öğrencisi Mustafa İhep, "Tatilimizden, gecemizden, eğlencemizden fedakârlık yaptık. Öğretmenlerimizin verdiği çalışma programlarına madalyaya ulaştık. Gelecekte ülkeme ve tüm insanlığa faydalı bir kişi olmak istiyorum. Öğretmenlerimiz bizi bu şekilde yetiştiriyor." dedi.

Dubai Emiri Muhammed Bin Raşid El-Maktum gözetiminde yapılan olimpiyatlara bu yıl 20 bin öğrenci katıldı. Madalya alan öğrencilerin öğretmeni Zeynep Recep, tüm kategorilerde madalya alarak birinciliğe ulaştıklarını söyledi. Önceden belirlenen 100 Arapça kitaptan sorular sorulduğunu dile getiren Recep, içerik, dil bilgisi, güzel okuma, vurgu ve anlama olmak üzere 5 farklı kategoride yarışma yapıldığını anlattı.

Uluslararası Selahattin Türk Okulu’nun öğrencileri geçen yıl ABD, Dell firmasının düzenlediği bilgisayar yarışmasında da Mısır’ı temsil etmiş ve birincilikle dönmüştü. Uluslararası Gürcistan matematik olimpiyatlarında ise ilk kez Mısır’a birincilik getirmişti. Ülke genelindeki şube sayılarını artıracaklarını söyleyen Uluslararası Selahattin Türk Okulları yöneticilerinden Orhan Keskin, amaçlarının Mısır genelinde 10 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu dile getirdi. 25 Ocak 2011’den itibaren zor günler geçiren ve zaman zaman okulların tatil edilmek zorunda kaldığı Mısır’da, Uluslararası Selahattin Türk Okulu, 2009 yılında başladığı eğitimine ara vermeden devam etti. CİHAN

Yorumlar