Mısır halkından Gazze için yardım kampanyası

Mısır Gazeteciler Derneği, 9 siyasi partiyle birlikte Gazze Şeridi’ne insani yardım gönderme kararı aldı. Hazırlanacak yardımların birkaç gün zarfında yola çıkacağı kaydedildi.Filistin konusunda başkent Kahire’de düzenlenen toplantıya...

Google Haberlere Abone ol
Mısır halkından Gazze için yardım kampanyası

Mısır Gazeteciler Derneği, 9 siyasi partiyle birlikte Gazze Şeridi’ne insani yardım gönderme kararı aldı. Hazırlanacak yardımların birkaç gün zarfında yola çıkacağı kaydedildi.

Filistin konusunda başkent Kahire’de düzenlenen toplantıya eski cumhurbaşkanlığın adayı Halid Ali ve eski milletvekili adayı Amr Hamzavi de katıldı. Toplantıda Mısır makamlarına yapılan çağrıda, Gazze ile olan Refah Sınır Kapısı'nı açık kalması istendi.

Mısır ve Filistin marşları ile başlayan toplantıda ayrıca İsrail saldırıları sonucu yıkılan evler ve kurtarma çalışmalarını anlatan video gösterimi yapıldı.

Toplantıya yaklaşık 9 siyasi partinin katıldığını söyleyen organizatörlerden Rami Şaat, Mısır halkının her zaman Filistinlilerin yanında olacağını ve yardım etmeye devam edeceğini aktardı. CİHAN

Yorumlar