Mısır Dışişleri Bakanı Fehmi Çin’e geliyor

Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi, Çin ile ilişkileri geliştirmek için bu ülkeye geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Mısır Dışişleri Bakanı Fehmi Çin’e geliyor

Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi, Çin ile ilişkileri geliştirmek için bu ülkeye geliyor.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin daveti üzerine 14–16 Aralık günleri arasında Çin’de resmi temaslarda bulunacak Fehmi, Pekin’de Çinli üst düzey yetkililerle bir araya gelecek.

Ziyareti öncesi Çin medyasına konuşan Fehmi, ülkesinin yatırım ve seyahat için iyi bir seçenek olduğunu söyledi.
Çin Uluslararası Radyosu’na konuşan Mısırlı Bakan, ‘’Çin'in Mısır'da yaşanan çalkantılar ve bunun yol açtığı can kayıplarından endişe duyduğunu öğrendim. Çin, aynı zamanda diğer ülkelerin egemenliğine ve içişlerine saygı göstermenin yanında, başka ülkelerin içişlerine karışmama yönündeki tutumunu da ortaya koydu. Bunun yanı sıra Çin, Mısır'ın uluslararası ve bölgesel meselelerdeki rolünü en iyi şekilde üstlenmesini beklediğini açıkladı. Dolayısıyla, Çin ile Mısır arasındaki ilişkilerin iyi yönde geliştiği kanısındayım." ifadelerini kullandı.

Radyonun haberde Fehmi’nin, Mısır'daki farklı çevrelerin yeni anayasa tasarısının hazırlanması için büyük çaba gösterdiği, geçici Cumhurbaşkanının, referandum gününü yakın bir tarihte bildireceğini söylediği kaydedildi.

Göreve geldikten kısa bir süre sonra Çin'e yaptığı ziyaretin, Kahire’nin Pekin ile ilişkileri geliştirmeye verdiği önemi gösterdiğini vurgulayan Fehmi, iki ülkenin uluslararası ve bölgesel meselelerde teması derinleştirmesi gerektiğini kaydetti.

Haberde ayrıca Fehmi’nin, FIFA Dünya Kulüpler Kupası'na da Afrika'yı temsil eden Mısırlı El-Ahli takımı ile Asya şampiyonu olan Çin'in Guangzhou Hengda takımı arasında oynanacak müsabakayı yerinde seyredemeyeceğini, ancak Mısırlı ekibin kazanmasını ve tüm seyircilerin maçtan keyif almasını dilediği belirtildi. CİHAN

Yorumlar