Mısır Başbakanı: İkinci vatanımız Suudi Arabistan'a halkın selamını getirdim

Mısır Başbakanı Hazım Biblavi, Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaretin son gününde başkent Riyad'daki Konferans Sarayı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Mısır Başbakanı: İkinci vatanımız Suudi Arabistan'a halkın selamını getirdim

Mısır Başbakanı Hazım Biblavi, Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaretin son gününde başkent Riyad'daki Konferans Sarayı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı sırasında yaptığı açıklamada Biblavi, "Biz burada ikinci vatanımızda, Mısır halkı üzerinde büyük bir etkisi olan, bize siyasi ve ekonomik destek veren bir ülkeye Mısır Cumhurbaşkanı, hükümeti ve halkının selamlarını, iletmek için buradayız." dedi.

Mısır Başbakanı Biblavi, dün akşam düzenlediği basın toplantısında, Mısır Cumhurbaşkanı ve hükümetinden getirdiği bir diğer mesajın Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz ve Veliaht Prens Selman bin Abdülaziz'in Mısır'ı ziyaret etmeleri arzusu olduğunu söyledi.

Biblavi, Mısır'da işlerin iyiden daha iyiye doğru gittiğini ve birçok başarının elde edildiği belirtti. Ayrıca Mısır hükümetinin şiddetin sona erdirme ve her türlü terörle mücadele etmeye çalıştığını dile getirdi.

Suudi Arabistan ile birlikte bölgeyi kuşatan tüm tehlikeleri ortan kaldırmaya çalıştıklarını belirten Mısır Başbakanı, Orta Doğu'nun ciddi ve hassas aşamalardan geçtiğine dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar