Minniğ Havaalanı YPG'nin eline geçti

Muhaliflerin Halep'in kuzeyindeki son karargahlarından olan havaalanı, şu anda terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin elinde

Google Haberlere Abone ol
Minniğ Havaalanı YPG'nin eline geçti

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Halep'e bağlı Azez ilçesinde bulunan Minniğ askeri havaalanı, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ve muhalifler arasında sık sık el değiştiriyor. Dün gece boyu süren yoğun Rus bombardımanının ardından havaalanı, yeniden PYD'nin kontrolüne geçti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Azez'e 6 kilometre mesafede muhaliflerin karargah olarak kullandığı Minniğ Askeri Havaalanı, Rusya'nın düzenlediği yaklaşık 30 ağır bombardıman sayesinde yeniden PYD'nin kontrolüne geçti. Dün öğle saatlerinde havaalanı, muhalifler tarafından geri alınmıştı.

Bu arada, Rus uçaklarının Azez ilçesi çevresi ve Tel Rıfat beldesine düzenlediği hava saldırıları sürüyor. Azez, Tel Rıfat ve Mare ilçesi, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin elinde kalan ve Türkiye ile bağlantı sağlayabildikleri son bölgeler.

Yerel Koordinasyon Komitesi, hafta başında yaptığı açıklamada, Esed ordusu yetkilileriyle PYD'ye bağlı SDG liderlerinin Afrin'de bir araya gelerek, Minniğ Askeri Havaalanı'na düzenlenecek operasyonda ortak hareket etmek için anlaştıklarını duyurmuştu. PYD'ye bağlı güçler de Azez ilçesinin güneybatısında yer alan Maranaz Köyü'nü ele geçirerek, Azez ile Tel Rıfat arasındaki bağlantıyı kesmişti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar