Milyon Dolarlık Banknot Türkiye'de Ele Geçirildi

Dünya üzerinde sınırlı sayıda olan sertifikalı '1 milyon dolar' banknot Türkiye'de ele geçirildi. Banknot, gerçek para yerine geçmese de büyük değer taşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Milyon Dolarlık Banknot Türkiye'de Ele Geçirildi

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, jandarma uygulamasında, üzerlerinde sertifikalı '1 milyon dolar' banknot ele geçirilen 2 şahıs savcılıktaki ifadelerinin arkasından hür bırakıldı.

'1 MİLYON DOLAR'LIK BANKNOT MERKEZ BANKASI'NA TESLİM EDİLECEK

'Yabancı nakit kaçakçılığı, sahtecilik ve dolandırıcılık' yaptıkları iddiasıyla dün gece gözaltına tahsil edilen E.K ile F.G, jandarmadaki işlemlerinin arkasından savcılığa sevkedildi. Şüpheliler, savcılıktaki ifadelerinin arkasından hür bırakıldı.

Zanlılarla ile ortak ele geçirilen, ABD'de sayılı şekilde basılan ve koleksiyoncuların yanı dizi iri şirketlerin bankalar arası alışverişte kullandığı sertifikalı 1 milyon dolarlık banknota ise Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı el koydu. '1 milyon dolar' banknotun Merkez Bankası'na teslim edileceği söylendi.

JANDARMA YAKALADI

Bir ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı, Gölmarmara istikametine giden bir otomobili Kumçay Köprüsü yakınlarında durdurmuş, araçta olan E.K. (35) ile F.G'nin (28) üstünde gerçek bulunduğu belirlenen sertifikalı 1 milyon dolarlık banknot bulunmuştu.

SINIRLI SAYIDA BASILAN 1 MİLYON DOLAR BANKNOT

Ele geçirilen ve kısıtlı sayıda bulunduğu bildirilen sertifikalı 1 milyon dolarlık banknot, 1988 yılında ABD sebebi ile saygınlık amacıyla bastırıldı. Uluslararası Milyonerler Birliği sebebi ile ticari başarının ve 'Amerikan rüyasının' sembolü şekilde imal edilen 1 milyon dolarlık banknotlar, gerçek nakit yerine geçmemesine karşın gene de iri paha taşıyor ve koleksiyoncular içerisinde on binlerce dolara el değiştiriyor. ABD'de ilk 1 milyon dolarlık banknot, 1988'de çok sayıda hükümet için nakit basan Amerikan Banknot Şirketi sebebi ile çıkarıldı. Her yönüyle gerçek paraya benzeyen banknotun taklit edilememesi için o devirde gerçek paralarda dahi bulunmayan hususi güvenlik önlemleri tahsil edildi ve her banknot için ayrı sertifika basıldı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar