Milletvekili Celal Dinçer: Ocaklar ilkel şartlarda çalışıyor

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Hollanda’ya gelen CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Soma kurbanları için başkent Amsterdam’da düzenlenen anma töreni sonrası, "Soma'da yaşanan felaket değil, bir cinayettir."...

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Celal Dinçer: Ocaklar ilkel şartlarda çalışıyor

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Hollanda’ya gelen CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Soma kurbanları için başkent Amsterdam’da düzenlenen anma töreni sonrası, "Soma'da yaşanan felaket değil, bir cinayettir." dedi.

CHP Hollanda Birliği tarafından başkent Amsterdam’ın Noord İlçesi’ndeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören sonrası bir açıklama yapan Dinçer, “Hükümet olayı hamasi söylemlerle geçiştirmeye çalışıyor. 12 yıldır iktidardalar. Tüm uyarılara rağmen tek adım atmadılar.” diye konuştu.

Bir süre önce Soma ile ilgili olarak TBMM’ne soru önergesi sunduklarını hatırlatan Celal Dinçer, şunları söyledi: “Tüm ocaklar ilkel şartlarla çalışıyor. Çağdaş Türkiye’de bu olmamalı. Hükümet köle düzeniyle insanları çalıştırmaya devam ediyor. Denetimler kağıt üzerinde yapılıyor. Sonucu da ortada. Bugüne kadar binlerce ailenin ocağına düştü. Hükümet her zaman olduğu gibi tepki gösterenleri copla, yasakla susturmaya çalışıyor.”

Törende mütevazı bir katılımla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı da kutlandı. Soma’da hayatını kaybedenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından grup İstiklal Marşı’nı okudu. CİHAN

Yorumlar