Mevlüt Çavuşoğlu’dan AB’ye cevap: Endişeye gerek yok

Türkiye’deki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun karartılması girişiminden duyduğu ‘rahatsızlığı’ dile getiren Avrupa Birliği’ne (AB) cevap AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi.

Google Haberlere Abone ol
Mevlüt Çavuşoğlu’dan AB’ye cevap: Endişeye gerek yok

Türkiye’deki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun karartılması girişiminden duyduğu ‘rahatsızlığı’ dile getiren Avrupa Birliği’ne (AB) cevap AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi. Çavuşoğlu, AB’yi medya üzerinden tek taraflı ve aceleci açıklamalar yapmamaya çağırarak ‘‘Türkiye’nin hukukun üstünlüğüne bağlı olduğundan kimse endişe etmesin.’’ dedi.

Avrupa Birliği kurumları Türkiye’deki yolsuzluk skandalı ve ardından başlayan görevden alma furyalarına ilişkin açıklamalar yapmaya devam ediyor. AB Komisyonu, mevcut Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun büyük oranda Avrupa standartlarına uygun olduğunu ve yargı bağımsızlığını teminat altına aldığını açıklamıştı. AB Komisyonu ayrıca çok sayıda emniyet personelin görevden alınmasının endişeye sebep olduğunu vurgulayarak, soruşturmaların tarafsız ve şeffaf bir şekilde yapılması gerektiğini vurgulamıştı. AB tarafından üst üste gelen ‘kaygılıyız’ mesajlarına Türkiye’den cevap geldi.

‘‘TEK TARAFLI VE ACELECİ AÇIKLAMALAR’’

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AB’ye ‘tek taraflı ve aceleci’ açıklamalar yapmama uyarısında bulundu. Başbakan Erdoğan’a Uzakdoğu gezisinde refakat eden Çavuşoğlu, Twitter hesabından konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. AB Bakanı Çavuşoğlu, ‘‘Devam eden hukuki süreçlerle ilgili medya üzerinden tek taraflı ve aceleci açıklamalar yapmamaya özen göstermek hukuka saygının gereğidir. Türkiye'nin AB müktesebatından kaynaklanan yükümlülüklerine ve hukukun üstünlüğü ilkesine samimiyetle bağlı olduğundan kimse endişe etmesin.’’ ifadelerine yer verdi. Çavuşoğlu, mesajlarını hem İngilizce hem de Türkçe takipçileriyle paylaştı. CİHAN

Yorumlar