Mesud Barzani: Kerkük için artık kötü günler geride kaldı

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani, IŞİD tehdidine karşı peşmergenin yerleştiği Kerkük'e geldi. Barzani, bölgede görev yapan peşmerge birliğini ziyaret ederek moral verdi.Mesud Barzani burada yaptığı açıklamada, Kerkük'ün...

Google Haberlere Abone ol
Mesud Barzani: Kerkük için artık kötü günler geride kaldı

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani, IŞİD tehdidine karşı peşmergenin yerleştiği Kerkük'e geldi. Barzani, bölgede görev yapan peşmerge birliğini ziyaret ederek moral verdi.

Mesud Barzani burada yaptığı açıklamada, Kerkük'ün güvenliği için kendisinin de peşmerge olmaya ve eline silah almaya hazır olduğunu söyledi.

Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Kerkük’ün Şorav bölgesindeki bürosunu ziyaret eden Barzani, burada Kürt ve Arap temsilcileriyle bir araya geldi. Barzani’nin daha sonrada Türken gruplarla bir araya gelmesi bekleniyor.

Barzani burada yaptığı açıklamada, "Kerkük için artık kötü günler geride kaldı. Kerkük halkı çok zor günlerden geçti. Teröristlere hedef oldu. Kerkük'ün geleceğinin, bugünden çok daha iyi olacağı açıkça ortadadır. Kerkük'ü huzurlu ve güzel günler bekliyor. Kerkük, Kürdistan bölgesi sınırlarına geri döndüğünde, Kürtlerin ne kadar cömert ve dürüst olduklarını herkes görecek."dedi.

Barzani ikinci kez Kerkük’ü peşmergenin denetimi için ziyaret ediyor. Mesud Barzani, daha önce de Irak ordusuna bağlı 12 Tümen ile peşmerge güçleri arasında çıkan gerginlik nedeniyle şehre gelmişti.

CİHAN

Yorumlar