Mesud Barzani, Irak Meclis Başkanı Ceburi ile görüştü

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Irak'ın yeni seçilen Meclis Başkanı Selim Ceburi ile bir araya geldi.Barzani'nin başkanlık ofisinde gerçekleşen görüşme yaklaşık iki saat sürdü. Görüşmede Irak Cumhurbaşkanı...

Google Haberlere Abone ol
Mesud Barzani, Irak Meclis Başkanı Ceburi ile görüştü

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Irak'ın yeni seçilen Meclis Başkanı Selim Ceburi ile bir araya geldi.

Barzani'nin başkanlık ofisinde gerçekleşen görüşme yaklaşık iki saat sürdü. Görüşmede Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) tarafından belirlenecek cumhurbaşkanın adayının konuşulduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı için Talabani'nin eski yardımcı Berham Salih, Kerkük Valisi ve Talabani'nin doktoru Necmettin Kerim, Irak Parlamentosu Milletvekili Fuat Masum isimleri ön plana çıkıyor. Çarşamba günü söz konusu üç isimden birinin Irak Meclis Başkanlığı'na sunulması ve bu kişinin de Talabani'den boşalacak koltuğa oturması bekleniyor.

Öte yandan görüşmede, Irak'ın farklı bölgelerinden Erbil'e sığınan mültecilerin durumunun da ele alındığını ifade edildi. Selim Ceburi'nin çok sayıda sığınmacıya barınak sağlandığı için Barzani'ye teşekkür ettiği belirtildi.

Barzani'nin ise yeni görevi dolayısıyla Ceburi'yi kutladığı kaydedildi. CİHAN

Yorumlar