Mesud Barzani, ABD Irak Büyükelçisi Beecroft'la görüştü

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Robert Stephen Beecroft'u başkanlık divanında kabul etti.Barzani'nin resmi konutunda gerçekleşen görüşmede, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Musul'da kontrolü...

Google Haberlere Abone ol
Mesud Barzani, ABD Irak Büyükelçisi Beecroft'la görüştü

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Robert Stephen Beecroft'u başkanlık divanında kabul etti.

Barzani'nin resmi konutunda gerçekleşen görüşmede, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Musul'da kontrolü ele geçirmesiyle ülkede başlayan kriz ele alındı.

Bağdat hükümetinin izlediği politika ve uygulamalar sonucu ülkenin yaşadığı son kriz konusunda aynı görüşü paylaşan Barzani ve Beecroft, sorunların askeri yöntemle çözülmeyeceğini, bunun yerine siyasi çözümün aranması gerektiğini vurguladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, "Irak'a huzur ve istikrarın geri gelmesi için ulusal ve barışçıl bir çözüm yolu bulunmalıdır. Bütün etnik ve dini unsurların kendilerini Irak'ın yönetiminde gerçek ortaklar olarak görecekleri bir zemin oluşturulmalıdır. Her unsur siyasi süreçte aktör olduğunu bilmelidir. Hiçbir kesim kendini siyasetin dışında ve iktidardan dışlanmış olarak görmemelidir." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar