Mesanesinden 1 kilo 30 gram taş çıktı

Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde 46 yaşındaki bir kadının mesanesinde 1 kilo 30 gram ağırlığında taş çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Mesanesinden 1 kilo 30 gram taş çıktı

Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde 46 yaşındaki bir kadının mesanesinde 1 kilo 30 gram ağırlığında taş çıktı. Doktorların daha önce taşı tümör sandığı ve kadına kanser teşhisi koydukları belirtildi.
Erbil Soran Hastanesi Başhekimi Dr. Behzad Rashad Koyi'nin ameliyat ettiği Kadriya Mohammed Hasan (46) isimli kadın, çektiği acılardan kurtulmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Ameliyat ile ilgili açıklama yapan Dr. Koyi; "Bizim devlet hastanelerinde ne yazık ki hasta kayıtları tutulmuyor. Önceki doktorların tedavi bilgilerine ulaşamıyoruz. Bu hasta her geldiğinde kendisine antibiyotik hapları verilmiştir muhtemelen. Hem hastanın maddi durumu, hem de hastanedeki yetersizlik teşhisin geç konulmasına sebep olmuştur." dedi.
" Bizim araştırmalarımıza göre, operasyonla mesaneden aldığımız taş dünyada mesaneden çıkartılan ikinci büyük büyük taş. Aslında çok zor bir ameliyat değildir." ifadesini kullanan Dr.Koyi, hastasının büyük bir sıkıntıdan kurtulduğunu ifade etti.

Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) konuşan hasta Kadriya Mohammed Hasan, "Yıllardır bu acıyı bu işkenceyi çekiyorum. Ne uyuyabiliyordum, ne yatabiliyordum, ne de yiyebiliyordum. Bana ‘kanser’ dediler ilk kontrollerimde. Ama daha sonra çektiğimiz röntgenler taş olduğunu tespit etti. Çok şükür şimdi iyiyim ve en kısa zamanda taburcu olmayı bekliyorum." dedi.
CİHAN

Yorumlar