Merkel'in sırdaşı Pofalla, milletvekilliğini bırakmaya hazır

Almanya'da Başbakanlık Dairesinden Sorumlu eski Bakan Ronald Pofalla, Alman Demir Yolları (DB) Yönetim Kurulu’na geçmesi durumunda milletvekilliğini bırakabileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Merkel'in sırdaşı Pofalla, milletvekilliğini bırakmaya hazır

Almanya'da Başbakanlık Dairesinden Sorumlu eski Bakan Ronald Pofalla, Alman Demir Yolları (DB) Yönetim Kurulu’na geçmesi durumunda milletvekilliğini bırakabileceğini açıkladı. Özel yaşamına daha fazla zaman ayırmak istediğini söyleyen Pofalla, özel sektöre geçmek istediğini açıklamıştı. Pofalla, DB Denetleme Kurulu’nun kendisini DB Yönetim Kurulu’na ataması halinde siyaseti bırakabileceği belirtti.

Bu arada Hıristiyan Demokrat politikacı Pofalla’ya koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) tepki gelmeye devam ediyor. SPD Genel Başkan Yardımcısı Ralf Stegner, hükümet üyelerinden birisinin özel sektöre geçişinin kurala bağlanması ve bekleme süresinin ön görülmesini talep etti.

Pofalla’ya kendi partisinden ise destek geldi. Birlik Partileri Grup Başkanvekili Michael Fuchs, politikacılara meslek yasağı gelemeyeceğini ifade ederek, “Siyaset ve ekonomi arasında değişim memnuniyetle karşılanmalı." şeklinde konuştu. Pofalla’nın DB’ye geçişine Alman Makinistler Birliği Başkanı Claus Weselsky’den eleştiri geldi. Weselsky, “Yine ücreti dolgun bir yönetim kurulu makamı o alanda tecrübe ve bilgi birikimi olmayan birisine veriliyor." ifadelerini kullandı. Pofalla'nın DB’den yıllık 1,3 ile 1,8 milyon Euro alacağı tahmin ediliyor. CİHAN

Yorumlar