Merkel’in kayak kazası hükümetin planlarını alt üst etti

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in kayak esnasında geçirdiği kazadan sonra önümüzdeki haftalarda planlanan randevuları iptal oldu.

Google Haberlere Abone ol
Merkel’in kayak kazası hükümetin planlarını alt üst etti

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in kayak esnasında geçirdiği kazadan sonra önümüzdeki haftalarda planlanan randevuları iptal oldu. Kaza, yeni koalisyon hükümetinin çalışmalarını da frenledi.

Almanya'da Noel tatilinden sonra çalışmalarına başlamak isteyen koalisyon hükümetinin planları, Merkel’in leğen kemiğinin kırılması nedeniyle alt üst oldı. Başbakanın partisi Hıristiyan Demokratik Birlik'in (CDU) yönetim kurulu toplantısı kaza nedeniyle başka bir tarihe ertelendi. CDU Yönetimi bu toplantıda Erfurt’ta yeni yıl için önemli konu başlıklarını görüşecekti.

Merkel, bunun yanı sıra başbakan sıfatıyla da bazı randevularını ertelemek zorunda kalacak. Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert’in açıklamalarına göre Çarşamba günü planlanan Polonya ziyareti ve Lüksemburg’un yeni başbakanı Xavier Bettel’in Berlin ziyareti de iptal edilen randevular arasında.

İsviçre’deki kayak tatili esnasında leğen kemiğini kıran Merkel, Seibert’in ifadelerine göre çalışmalarının büyük bir kısmını evinden yapacak. Şu anda koltuk değnekleriyle yürüyen Angela Merkel’in randevuları haftalık belirlenecek. CİHAN

Yorumlar