Merkel ve tüm kabine üyelerine suç duyurusu

Almanya'da Chaos Computer Club (CCC), Uluslararası İnsan Hakları Ligi ve insan hakları derneği Digitalcourage, Federal Başbakan Angela Merkel, kabineleri üyeleri hakkında ‘yasa dışı istihbarat faaliyetleri ve yataklıktan’ Federal Savcılığa suç duyurusund.

Google Haberlere Abone ol
Merkel ve tüm kabine üyelerine suç duyurusu

Almanya'da Chaos Computer Club (CCC), Uluslararası İnsan Hakları Ligi ve insan hakları derneği Digitalcourage, Federal Başbakan Angela Merkel, kabineleri üyeleri hakkında ‘yasa dışı istihbarat faaliyetleri ve yataklıktan’ Federal Savcılığa suç duyurusunda bulundu. ABD Milli Güvenlik Kurumu NSA ve İngiltere’nin istihbarat teşkilatı GCHQ ile işbirliği yapılarak özel yaşam ve gizlilik kanunlarının çiğnendiği vurgulanan suç duyurusu, bakanlar kabinesinin tüm üyelerinin yanı sıra Alman Askeri İstihbaratı (MAD), Alman İstihbarat Teşkilatı (BND) ve iç istihbarat konumundaki Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın (BfV) başkanlarını da kapsadı.

Suç duyurunda bulunanlar federal savcılığın konuyla ilgili soruşturma başlatmasını istiyor. Federal Başsavcı Harald Range'nin ise suç duyurusunu değerlendirdiği belirtiliyor. CCC ve diğer dernekler ise soruşturmalar çerçevesinde eski NSA çalışanı Edward Snowden’i şahit olarak dinlenmesini talep ediyor. Federal Hükümetin ise ABD ile olan ilişkilerin zedelenmemesi için Snowden’i dinlemek istemediği belirtiliyor. İnsan hakları dernekleri ise Berlinli avukatlar Eberhard Schultz ve Claus Förster tarafından temsil ediliyor. CİHAN

Yorumlar