Merkel ve Rousseff, AB-Mercosur ortaklığını konuştu

Dünya Kupası’nda ülkesinin takımına destek vermek için Brezilya’ya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brezilya lideri Dilma Rousseff ile görüştü. Başkent Brasilia’da bir araya gelen liderler, Mercosur ve Avrupa Birliği (AB) bloklarının...

Google Haberlere Abone ol
Merkel ve Rousseff, AB-Mercosur ortaklığını konuştu

Dünya Kupası’nda ülkesinin takımına destek vermek için Brezilya’ya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brezilya lideri Dilma Rousseff ile görüştü. Başkent Brasilia’da bir araya gelen liderler, Mercosur ve Avrupa Birliği (AB) bloklarının yakınlaşması için birlikte çalışma sözü verdiler.

Görüşme sonrasında Almanya’nın Brezilya dış ticaretinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Rousseff, karşılıklı yatırım ve ticaretin artmasını sağlayacak yeni alanlara işaret etti. Almanya’nın Brezilya için Avrupadaki en büyük, dünyada ise 4. büyük ticari partner konumunda olduğunu hatırlatan Rousseff, Mercosur-AB ticaretini otomotiv, kimya ve petrol endüstrisi ile çeşitlendirmeye istekli olduklarını vurguladı.

Ayrıca Rousseff, Brezilya’nın öncülük ettiği ve Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısında dile getirdiği internet gizliliği ve insan haklarının korunmasına yönelik küresel çağrıya aktif katılım sağladığı için Almanya Başbakanı’na teşekkür etti.

İki ülkenin stratejik ortaklar olduğunu vurgulayan Merkel ise Brezilya’da bin 300 Alman şirketinin bulunduğunu ve bu şirketlerin ülke ekonomisinde aktif rol oynadıklarını belirtti. Daha çok şirketi Brezilya’ya yatırım konusunda teşvik ettiklerini söyleyen Almanya Başbakanı, ülkenin enerji ve altyapı projelerinde yer almak istediklerini ifade etti. İki ülke arasında ticaretin daha aktif hale gelebilmesi için çifte vergi uygulamasının kaldırılması gerektiğine işaret eden Merkel, Merkosur ve AB arasında yapılması istenen serbest ticaret anlaşmasının iki ülkenin ortak hedefleri arasında yer aldığını belirtti. CİHAN

Yorumlar