Merkel: Türklerle ilgili mahkeme kararını uygulayacağız

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Adalet Divanı’nın Türk vatandaşları için verdiği kararı uygulayacaklarını söyledi.Federal Meclis tatile girmeden önce başkent Berlin'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Merkel, Avrupa Adalet Divanı’nın...

Google Haberlere Abone ol
Merkel: Türklerle ilgili mahkeme kararını uygulayacağız

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Adalet Divanı’nın Türk vatandaşları için verdiği kararı uygulayacaklarını söyledi.

Federal Meclis tatile girmeden önce başkent Berlin'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Merkel, Avrupa Adalet Divanı’nın Türk vatandaşları için verdiği kararı da değerlendirdi. Hukuk devletinde bir mahkemenin verdiği kararın yorumlanmasının söz konusu olamayacağına dikkati çeken Merkel, "Kararı uygulayacağız." dedi.

Adalet Divanı, Alman hükümetinin aile birleşimi için ülkeye gelecek Türklere getirdiği dil öğrenme zorunluluğunu iptal etmişti.

Türkiye’den evlilik yoluyla Almanya’ya geleceklerin kendi ayakları üzerlerinde durabilmeleri için Almanca öğrenmenin önemli gördüklerini ifade eden Merkel, mahkeme kararını uygulamak için gerekli çalışmaları yapacaklarını vurguladı.

BURADAKİ TÜRKLERİN DE BAŞBAKANIYIM

Ağustos ayında Türkiye'deki cumhurbaşkanı seçimi için Almanya’da da sandıkların kurulacağının hatırlatılması üzerine Merkel, “Türk vatandaşları elbette sandığa gidip Türkiye’deki cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanabilirler. Alman vatandaşı Türkler Almanya seçimlerine katılıp haklarını kullanabilirler. Partim Hıristiyan Demokratları desteklerlerse tabii ki memnun olurum. Almanya, seçimlerin gerçekleşmesi için üzerine düşeni altyapı desteğini verecektir." dedi. Daha önce de 'Ben Almanya’daki Türklerin de başbakanıyım' dediğini hatırlatan Merkel, bu kez de "Ben Almanya’daki herkesin başbakanıyım." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar