Merkel: Rusya’ya daha sert yaptırım seçeneği hâlâ masada

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlarının ağırlaştırılması seçeneğinin hâlâ masada olduğunu söyledi.NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile ortak basın toplantısı düzenleyen Merkel, Ukrayna...

Google Haberlere Abone ol
Merkel: Rusya’ya daha sert yaptırım seçeneği hâlâ masada

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlarının ağırlaştırılması seçeneğinin hâlâ masada olduğunu söyledi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile ortak basın toplantısı düzenleyen Merkel, Ukrayna krizi sebebiyle Rusya’ya yaptırımlarda ikinci seviyeye ulaştıklarını belirtti ve “Daha ileri gitmeyi de göz ardı edemeyiz.” dedi.

Moskova yönetimini, Ukrayna’nın ilan ettiği tek taraflı ateşkes sırasında ortaya koyduğu barış planına kayda değer bir cevap vermemekle suçlayan Merkel, ayrılıkçıların bu planı kabul etmemesinin de üzücü olduğunu dile getirdi. Merkel, “Diplomatik çözüm aramaktan vazgeçmeyeceğiz. Alman dışişleri bakanı bugün Ukraynalı ve Rus mevkidaşlarıyla görüşecek. Ama olmak istediğimiz yere yakın değiliz.” şeklinde konuştu.

NATO Genel Sekreteri Rasmussen ise 25 yıl önce bölünmüş olan Berlin’in bugün Avrupa gibi birlik, özgürlük ve barış içinde olduğunu ifade etti. Rasmussen, “Rusya’nın eylemleri, Berlin Duvarı’nın yıkılmasından sonra inşa ettiğimiz barış ve güvenliği tehdit ediyor. Şunu vurgulamalıyım ki; hiç kimse Soğuk Savaş günlerinin Avrupa’sına geri gitmek istemiyor. Kıtamızda ayırıcı sınırlara sahip olamayız.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar