Merkel, Rum lideri basın toplantısında uyardı

Almanya Başbakan Angela Merkel Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Nikos Anastasiads’i Rusya çıkışından dolayı uyardı.Dün Federal Başbakanlıkta gerçekleştirilen ikili görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında Anastasiadis, Ukrayna krizi...

Google Haberlere Abone ol
Merkel, Rum lideri basın toplantısında uyardı

Almanya Başbakan Angela Merkel Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Nikos Anastasiads’i Rusya çıkışından dolayı uyardı.

Dün Federal Başbakanlıkta gerçekleştirilen ikili görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında Anastasiadis, Ukrayna krizi bağlamında Rusya’ya ekonomik yaptırımlar uygulanmamasını istedi. Merkel ise “AB’ye üye tüm ülkelerin Rusya’ya aynı mesajları vermesi önemli.” çıkışında bulundu.

Basın toplantısında konuşan Anastasiadis, “Olası ekonomik yaptırımlar ülkemizi sert biçimde etkileyecektir, çünkü Kıbrıs’ın (Rum Kesimi) Rusya’ya olan bağımlılığı çok fazla.” dedi. Bunun üzerine konuk lider Başbakan Merkel tarafından uyarıldı. Merkel, “AB’ye üye tüm ülkelerin Rusya’ya aynı mesajları vermesi önemli.” diyerek Rum Kesimi’nin mevcut söyleminin desteklenmeyeceği mesajını verdi.

“Avrupa Birliği üyelerinin içteki birlikteliği kuvvetlendirmeleri gerektiği” uyarısında bulunan Merkel, “tek bir ses ile mesaj verilmesinin” önemli olduğunu vurguladı.

Alman hükümetinin Ukrayna krizinin diplomatik yollarla aşılması için çabalamaya devam ettiğini kaydeden Merkel, “Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna’nın istikrarı ve 25 Mayıs’ta parlamento seçimlerine hazırlanılması için daha büyük rol oynamalıdır. Daha fazla diplomatik çabalara ihtiyacımız var. Rusya’ya yönelik daha fazla yaptırımlarda bulunmak hedef değil. Ancak AB zorunlu durumda (yaptırım) adımlarını artırmaya da hazır.” dedi. CİHAN

Yorumlar