Merkel Dünya Kupası'na gidecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2014 Dünya Kupası için takımını desteklemek üzere Brezilya’ya gidiyor. Pazar günü Brezilya Devlet Başkanı Rousseff ile görüşecek olan Merkel, Pazartesi günü de Almanya’nın Portekiz’e karşı oynayacağı...

Google Haberlere Abone ol
Merkel Dünya Kupası'na gidecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2014 Dünya Kupası için takımını desteklemek üzere Brezilya’ya gidiyor.

Pazar günü Brezilya Devlet Başkanı Rousseff ile görüşecek olan Merkel, Pazartesi günü de Almanya’nın Portekiz’e karşı oynayacağı maçı tribünden izleyecek. Ziyarette ekonomi, bilim ve kültürle ilgili konular ele alınacak.

Merkel'in, yarı final ya da finale çıkması durumunda Alman Milli Takımı’nı yalnız bırakmayacağı ve birkaç defa Brezilya’ya gidebileceği ifade ediliyor.

Alman siyasetçiler için dünya şampiyonaları Başkent Berlin’in siyasi gündeminden uzaklaşmak için memnuniyetle gittikleri organizasyonlar olarak öne çıkıyor. Merkel'e Birlik Partileri’nden Karl Schiewerlingm ve Max Straubinger eşlik edecek. Sosyal Demokratlardan Thomas Oppermann da maçı izleyecek siyasiler arasında.

Merkel 2010 yılında Güney Afrika’daki Dünya Kupası finallerine gitmiş ancak seyahat giderlerinin yüksek olduğu gerekçesiyle bu ziyaret basında eleştiri konusu yapılmıştı. Merkel’in Dünya Kupası için hükümet uçağı ile bir saatlik yolculuğunun 12 bin Euro maliyeti olduğu ve bunun vergilerden ödendiği yönünde eleştiride bulunulmuştu.

Spordan sorumlul Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizere’nin de Alman Milli Takımı’nın çeyrek finale çıkması durumunda destek için Brezilya’ya gideceği belirtildi. CİHAN

Yorumlar