Mercedes'ten, Türkiye’de yaşayan Suriyelilere insani yardım

Mercedes, Condor ve Adidas gibi dünyaca ünlü şirketlerin de içinde bulunduğu kısa adı LOG olan kuruluş, Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteciler için yardım topladı.

Google Haberlere Abone ol
Mercedes'ten, Türkiye’de yaşayan Suriyelilere insani yardım

Mercedes, Condor ve Adidas gibi dünyaca ünlü şirketlerin de içinde bulunduğu kısa adı LOG olan kuruluş, Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteciler için yardım topladı. Mültecilere ulaştırılmak üzere toplanan 200 tonluk gıda, ilaç, bin 600 çadır ve acil yardım malzemeleri Stuttgart’tan konvoyla yola çıktı.

Konvoya Türkiye sınırlarında, gıda yüklü iki TIR daha dahil olacak. Konvoyda TIR'lara yüklenmiş üç ambulans da bulunuyor. 200 tonluk yardımın maddi değeri 2 milyon Euro olarak açıklandı. Mercedes’in Almanya genelinde tüm fabrikalarında yardım kampanyası yapılırken, personelin bağışladığı 53 bin Euro’ya Mercedes şirketi de 53 bin Euro koyarak yardımın maddi miktarını 106 bin Euro’ya çıkardı.

Daimler AG’nin TIR ve otobüs yapımından sorumlu personel müdürü Dr. Wolfgang Bernhard, yapılan yardımları insanlık adına bir sorumluluk olarak algıladıklarını ve katkıda bulundukları için tüm personel olarak mutlu olduklarını dile getirdi.

LOG Dış Ülkeler Koordinatörü Frank Franke ise Türkiye’nin sınır bölgesindeki durumun vahim olduğunu belirterek, bu durum karşısında sessiz kalamayacaklarını ve insani sorumluluklarını yerine getirmek zorunda olduklarını ifade etti. Franke ayrıca LOG olarak Adana’da kendi çabaları neticesinde 24 kişiye istihdam sağlayan çadır dikme fabrikası kurduklarını ve çadır imalatı yaptıklarını da sözlerini ekledi.

Törene davet edilen T.C. Stuttgart Başkonsolosu M. Türker Arı, Türkiye’nin Suriye’den gelen mültecilere kucak açtığını söyledi. Mercedes Benz’de Türk mühendisler tarafından kurulan Türktreff Başkanı Nejdet Niflioğlu’da yardım kampanyasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar