Melek Yüzlü Şeyta'a 28 Yıl

İtalya’da Temyiz Mahkemesi, İngiliz Mereith Kercher'i öldürdüğü iddiasıyla tutuksuz yargılanan ‘Melek yüzlü şeytan’ olarak tanınan Amerikalı Amanda Knox’u, suçlu bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Melek Yüzlü Şeyta'a 28 Yıl

Halen 28 yaşında olan Knox hakkında 28.5 yıl hapis cezası kararı verilirken o dönem erkek arkadaşı olan Raffalle Sollecito hakkında da 25 yıl hapis cezası kararı verilirken İtalya dışına çıkış yasağı kondu.

Karar, davayı yakından izleyen İtalya’nın yanı sıra Avrupa’da geniş yer buldu. Amanda Knox, İngiliz Meredith Kercher’la öğrenci değişim programı aracılığıyla İtalya’nın Perugia kentinde okurken aynı evde kaldı. 2007 yılında bir seks oyunu şiddete dönüşürken Meredith Kercher öldü. Polis ilk dava sırasında suç aletinde Knox ve Kercher’ın DNA’larına ulaştı. 2011’de mahkeme kanıtların usulsüz toplandığına hükmederek Knox ve Sollecito’yu serbest bıraktı Duruşmada yargılanan üçüncü sanık, eski uyuşturucu satıcısı Rudy Guede’ye de ilk başta 30 yıl hapis cezası verildi, ardından ceza 16 yıla indirildi

Geçmişte hakkında verilen hapis cezası 2011 yılında iptal edilince hemen Amerika’ya dönen Seattle’da yaşayan Knox ve erkek arkadaşı Sollecito suçsuz olduklarını savundu. Ancak geçen Mart ayında temyiz mahkemesi, Knox ve Sollecito hakkında verilen beraat kararını bozarken davanın yeniden görülmesini istedi. İtalyan medyasına göre Amanda Knox, hakkında yeniden mahkumiyet kararı alınmasını “dehşet verici ve üzücü” olarak nitelendirdi. Knox, “u adaletsiz karardan üzgünüm ve korkuyorum. Bir önceki yargılamada suçsuz bulunmuştum ve İtalyan adalet sisteminden daha iyisini bekliyordum" dedi.

Davanın diğer sanığı olan Knox'un eski erkek arkadaşı Raffaele Sollecito, temyiz kararı ile birlikte İtalya sınırında yakalandı. İtalya'nın, Knox'un ABD'den iadesini isteyeceği belirtildi.

Yorumlar