Melbourne ‘Anadolu’yu kucakladı

Avustralya’da Anadolu Kültür ve Sanat Festivali, Melbourne’nin kalbi olan Federasyon Meydanı’nda yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Melbourne ‘Anadolu’yu kucakladı

Avustralya’da Anadolu Kültür ve Sanat Festivali, Melbourne’nin kalbi olan Federasyon Meydanı’nda yapıldı. İstanbul Kültür ve Sanat Merkezi’nin, Melbourne Uluslararası İşadamları Derneği (MIBA) ile ortaklaşa organize ettiği 4. Anadolu Kültür ve Sanat Festivali, büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Festival, içeriğinin zenginliği ve farklı milletlerden katılımlarla, Avustralya’nın en önemli kültür ve sanat etkinlikleri arasına girdi. Bu sene dördüncüsü yapılan festivale, toplum yoğun ilgi gösterirken, sanatçı Uğur Işılak’ın konseri ile ilgi zirveye çıktı. Melbourne’de ilk defa Anadolu Kültür ve Sanat Festivali ile sahne alan Uğur Işılak, söylediği türkülerle, hayranlarını coşturdu. Festival nedeniyle, Federasyon Meydanı tıklım, tıklım oldu. Bu yılki katılımın önceki yıllara göre rekor kırarak 50 bin kişiye ulaştığı tahmin ediliyor. Festivalde, konuk sanatçı Uğur Işılak’ın yan sıra, halk oyunları ekibi, Gurup Sıla ve Gurup Mey-hane sanatçıları, Türkçe Olimpiyatları Avustralya finalistleri ile dünya bilek güreşi şampiyonu Özgür Kızgın katıldı.

Binlerce insanın eşlik ettiği şarkılar söyleyen Işılak, kelimenin tam anlamıyla izleyicilerin gönlünü fethetti. Şarkılarının arasında izleyiciler ile sohbet etmeyi de ihmal etmeyen Işılak, özellikle yurt dışındaki Türk okulları ve bunların yetiştirdiği öğrencilerden büyük bir övgü ile söz ederek; “Herkese teşekkür ediyorum okul faaliyetlerini takdirle yad ediyorum. Bu insanların önlerinde saygıyla eğiliyorum. Çünkü ahlaklı, bilgili ve edepli insanların yetişmesini sağlayan bu eğitimcilere ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi.

BAKAN KOTSİRAS: ANADOLU FESTİVALİ, EYALETİN BÜYÜK KAZANCIDIR

Program alanı, günün erken saatlerinden itibaren hınca hınç doldu. Adeta mini bir Türkiye’nin sergilendiği festivale, bu yıl hem kültür, hem de yiyecek çadırlarının fazlalığı ilgiyi artırdı. Festival alanında bu yıl, zengin Anadolu türkü ve şarkılarından, Yunan musiki motiflerine, Süryani folklorundan, Türk nakışlarına, büyük Osmanlı Kapısından, Kapalı Çarşı dekoruna kadar tam bir Anadolu rüzgarı esti.

Ziyaretçilerin, Türk çayı ve kahvesi, Antep Baklavası, İnegöl Köftesi, gözleme, mantı, mısır, şerbet ve çiğköftenin tadına bakma imkânı bulduğu festivalde, farklı gurupların verdiği konserler programa, ayrı bir renk kattı.

Programda konuşan Victoria Eyaleti Çokkültürlülük Bakanı Nick Kotsiras, organizasyon heyetine teşekkür etti. Bakan Kotsiras, Victoria’ya özgü çok kültürlülüğü kutlamak için bugünün güzel bir gün olduğunu belirterek, “1.ve 2.Dünya Savaşlarından sonra dünyanın değişik coğrafyalarından insanlar, bu güzel ülkeyi inşa etmek için geldi. 1951’de İtalya, 1953’te Yunanistan ve 1967’te ise; Türkiye ile Avustralya arasında ‘Göçmen alım anlaşması’ imzalandı. Gelenler, yeni bir gelecek hazırlamak isteyen çalışkan, azimli ve vizyon sahibi göçmenlerdi. Şimdi şu anda bu festivalde çevrenize bir bakın. Bu göçün ülkemize kazandırdıklarını göreceksiniz. Sizler de bu eyaleti ve milleti oluşturan parçalardan birisisiniz. Şimdi pek çok kültür, inanç ve farklılıklarımızla bir arada huzur, ahenk ve barış içinde yaşıyoruz. Biriz beraberiz ve hepimiz kimliğimiz ile kim olduğumuz ile gurur duyuyoruz. Bu güzel organizasyonu düzenleyen ve emekleri geçenlerin hepsine tek tek teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye’nin Melbourne Başkonsolosu Seyit Mehmet Apak ve Victoria Batı Bölgesi Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Jack Baily de birer konuşma yaptılar. CİHAN

Yorumlar