Meksika'da dostluk gecesi

Bu yıl 7.’si düzenlenen geleneksel Meksika-Türkiye dostluk yemeği geniş bir katılımla Mexico City'de geçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Meksika'da dostluk gecesi

Bu yıl 7.’si düzenlenen geleneksel Meksika-Türkiye dostluk yemeği geniş bir katılımla Mexico City'de geçekleşti.

Aralarında Meksika-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Eligio Cuitlahuac Gonzalez Farias, Tlalnepantla Belediyesi Başkanı Pablo Basanez Garcia’nın ve farklı partilerden milletvekillerinin bulunduğu, medya, siyaset ve akademi dünyasından birçok isim davetliler arasında yer aldı.

Anadolu Dil ve Kültür Merkezi Müdürü Erhan Çokcoşkun'un açılış konuşması ile başlayan program’da “fedakârlık” konusu farklı yönleriyle ele alındı. Amerikalı yazar James Harrington, Kaynak Kültür Yayın Grubu tarafından hazırlanan İspanyolca Cascada dergisi Editörü Mehmet Sığınır, Dr.Alejandro Salcedo Aquino ve Teolog Padre Dr. Manuel'in sunumları ile devam etti.

Hizmet Hareketi’ni modern çağın fedakârlık örneği olarak ifade eden Dr. James Harrington, konuşmasında fedakârlık kavramı ile alakalı Hristiyan ve İslam kaynaklarından örnekler de verdi. Aslen bir felsefeci olan Dr. Salcedo ise fedakârlığın felsefi boyutuna değindi.

Raindrop Koleji öğrencilerinin Meksika ve Türkiye dansları ile renk kattığı gecede, Meksikalı öğrenciler de Damat Halayı oynadı. Türkçe Olimpiyatları’nda Latin Amerika birincisi olan Jaqueline García Cordero ise Türkçe seslendirdiği şarkılarıyla beğeni topladı.


CİHAN

Yorumlar