Mekong Yardımlaşma Vakfı, Kamboçya’da selzede bin 500 aileye yardımda bulundu

Kamboçya’da faaliyet gösteren Türk yardım kuruluşu Mekong Yardımlaşma Vakfı ve Avustralya İnsani Yardım Vakfı (ARO) birlikte selden zarar gören ailelere ve yetimhanelere yardım elini uzattı. Mekong Yardımlaşma Vakfı Başkanı Hakan Atasever,...

Google Haberlere Abone ol
Mekong Yardımlaşma Vakfı, Kamboçya’da selzede bin 500 aileye yardımda bulundu

Kamboçya’da faaliyet gösteren Türk yardım kuruluşu Mekong Yardımlaşma Vakfı ve Avustralya İnsani Yardım Vakfı (ARO) birlikte selden zarar gören ailelere ve yetimhanelere yardım elini uzattı.

Mekong Yardımlaşma Vakfı Başkanı Hakan Atasever, ARO Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Tümen, Yönetim Kurulu üyeleri Hamit Yolcu ve Yıldıray Ödemiş'in de aralarında olduğu yardım kafilesi ilk olarak Kamboçya Emniyet Genel Müdür Yardımcısı General Sok Phal’ı makamında ziyaret etti. Heyet, General Sok Phal ile yaptıkları görüşmede yardımların Kamboçya’ya ulaşmasında hükümetin verdiği gümrük ve lojistik destekten dolayı teşekkür etti. General Sok Phal da ülkelerine yapılan bu yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Türkiye ve Kamboçya halkının yakınlaşmasına vesile olan bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Mekong Yardımlaşma Vakfı, daha önce fakir bölgelere insani yardım gönderme, sel mağdurlarına maddi yardım gibi organizasyonlara imza atmıştı.

Kamboçya Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Nos Sles’in de eşlik ettiği yardım heyeti, ilk olarak bölgede bulunan bir yetimhaneyi ve bir öğrenci sığınma evini ziyaret etti. Ziyarette yetimhanedeki 77 çocuğa ve öğrenci sığınma evindeki 56 üniversite öğrencisine maddi yardımda bulunuldu.

Daha sonra başkent Phnom Penh’den 5 saat uzaklıktaki Battambang şehrinde ARO ve Mekong Yardımlaşma Vakfı’nın düzenlediği yardım organizasyonunda toplam bin 500 aileye elbisesi ve oyuncak dağıtıldı. Yardım organizasyonunda Kamboçya Emniyet Genel Müdürlüğü ve Battambang Valiliği’nden yetkililer de hazır bulundu.

ARO Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Tümen “Kamboçya’nın yüzde 80’ini etkisi altına alan ve yüz binlerce kişinin evsiz kalmasına sebep olan sel baskınları sonrasında Mekong Yardımlaşma Vakfı, vakfımıza başvurarak insani yardım malzemesi talep etmişti. Bu doğrultuda topladığımız kıyafet, ayakkabı, battaniye, oyuncak ve diğer insani yardım malzemelerini Kamboçya halkına ulaştırmak için bir yardım kampanyası düzenlemiş ve yardımları mart ayında bir konteynerle Kamboçya’ya göndermiştik. Kamboçya Emniyet Genel Müdürlüğü’nün gümrük ve lojistikteki destekleriyle bugün bu yardımları Kamboçya halkına dağıtmaktan memnuniyet duyuyor ve katkısı olanlara teşekkür ediyoruz.” dedi.

Mekong Yardımlaşma Vakfı Başkanı Hakan Atasever de yapılan yardımların din, dil, ırk ve renk ayrımı yapılmadan, yerel makamlarla işbirliği içerisinde ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını söyledi.

İki yardım vakfı ayrıca Phnom Penh’de bir su kuyusu projesini yerinde inceleyerek, firma yetkililerinden teknik detaylar hakkında bilgi aldı. Mekong Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla Kamboçya’da yeni insani yardım projeleri geliştirmek istediklerini belirten ARO yetkilileri, su kuyularının öncelikli projeleri arasında yer aldığını ifade etti. CİHAN

Yorumlar