Mehteran Takımı ABD'lileri coşturdu

Türk- Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), 33. Türk Günü Festivali ve Türk Günü Yürüyüşü kapsamında etkinliklerine başladı. Paterson'un Main Caddesi'ne gelen Mehter Takımı'na, Türk vatandaşlarının yanı sıra Araplar, Hispanikler ve...

Google Haberlere Abone ol
Mehteran Takımı ABD'lileri coşturdu

Türk- Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), 33. Türk Günü Festivali ve Türk Günü Yürüyüşü kapsamında etkinliklerine başladı. Paterson'un Main Caddesi'ne gelen Mehter Takımı'na, Türk vatandaşlarının yanı sıra Araplar, Hispanikler ve Amerikalılar ilgi gösterdi.

Etkinlikler çerçevesinde Türk nüfusunun yoğun olduğu New Jersey’nin Paterson şehrine getirilen Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı bünyesinde bulunan Mehter Takımı, katılımcılara mini bir konser verdi. Yaklaşık bir saat süren gösteride çalınan marşlara katılımcılar da eşlik etti. Daha önce Mehter Takımı görmeyen Amerikalılar, uzun süre çalınan marşları dinlemeyi tercih etti.

TADF Başkanı Atilla Pak, geleneksel 33. Türk Günü Yürüyüşü etkinliklerine başladıklarını ve hafta boyunca devam edeceğini söyledi. Mehteran takımı, Perşembe günü New York’un Wall Street Bölgesi’nde ve aynı günün akşamında Brooklyn Belediye Binası’nda mini bir konser verecek. Cuma akşamı verilecek Türk Günü Yürüyüşü Balosu ile devam edecek etkinlikler, Cumartesi günü yapılacak yürüyüş ile sona erecek.

Başkan Pak, gurbette yaşayan bütün vatandaşların yürüyüşe davetli olduklarını söyledi. Mini konser sırasında Paterson Belediye Başkanı Jeffrey Jones’ta hazır bulundu. Başkan Jones, Mehteran Takımı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Manhattan’daki 53. Sokak ile Madison Caddesi’nin kesişiminden başlayacak yürüyüş, Dag Hammarskjold Parkı’na kadar devam edecek. CİHAN

Yorumlar