Mehmet Metiner: (Hocaefendi’ye) Başka sıfatlar bulabiliriz, bizi mecbur etmeyin

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Fethullah Gülen Hocaefendi için ‘yeni sıfatlar’ bulabileceklerini belirterek, “Bizi buna mecbur etmeyin.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Metiner: (Hocaefendi’ye) Başka sıfatlar bulabiliriz, bizi mecbur etmeyin

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Fethullah Gülen Hocaefendi için ‘yeni sıfatlar’ bulabileceklerini belirterek, “Bizi buna mecbur etmeyin.” dedi.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Lyon teşkilatının Diyanet Camii lokalinde düzenlediği konferansta konuşan Metiner, Gülen Hocaefendi’ye ‘ey okyanusun bilmem neresinde oturan adam’ diye seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, isim vermeden telaffuz ettiği ‘yalancı peygamber, sahte veli, içi boş alim müsveddesi’ sözleriyle Hocaefendi’yi kastetmediğini savunan Metiner, “Başbakanımız diyor ki sahte veliler sahte evliyalar çıkmış. Biri çıkıyor ‘Pennsylvania’daki kast ediliyor.’ diyor. Senin sahteliğinden yana kuşkun mu var ki niye üzerine alıyorsun kardeşim? Tarihte sahte veliler de, peygamberler de, mehdiler de çıkmış ama siz rüyalarla amel etmek istiyorsanız edin.” ifadelerini kullandı.

Kendilerine yönelik birçok saldırı yapıldığını öne süren ve buna rağmen Hocaefendi’ye ‘Pennsylvania’daki şahıs’ dediklerini kaydeden Metiner, “Başka sıfatlar bulabiliriz; bizi buna mecbur etmeyin. Başçalan, haramzade diyerek, Kılıçdaroğlu’nun ağzıyla konuşarak kardeşlik hukukunu ortadan kaldırmayın. Sizin ağzınızla konuştuğumuz gün çok şeyler değişir. Tehdit etmiyorum, edebinize ahlakınıza dikkat edin.” diye konuştu.

“BAŞBAKANIMIZ NE DİYORSA DOĞRUDUR”

“Başbakanımız ne diyorsa doğrudur.” diyen Metiner, “Başbakanımızın hayatında yalan yoktur, talan yoktur, haram yoktur o haramzade değildir. Kim ki ona haramzade diyorsa o haramzadelerin başıdır. Bilal Erdoğan’ın gırtlağından haram geçmez. Onlar öyle evlatlardır ki İslami anlayış ve ahlakla büyümüşlerdir.” ifadelerini kullandı.

"BİZİ SOKAĞA İNDİRMEYİN"

Sandıktan iktidar devşiremeyenlerin sokaktan iktidar devşirmelerine izin vermeyeceklerini kaydeden Metiner, şunları söyledi: “Anladığınız hangi dil ise o dilden konuşmasını da biliriz ama biz demokrasinin, biz sandığın gücüne inanıyoruz. Bu bir tehdit değildir, bizi sokağa indirmeyin. Millet bizi istemiyorsa çekip gideriz ama millet bizi istediği halde entrikalarınızla bizi götürmeye kalkışırsanız var ya… Bizden korkun çünkü biz sokağa indiğimizde her şey farklı olacak. Biz sokaktan gelmişiz ha, bunu bilesiniz. 15 yaşından beri sokaktan, vuruşa vuruşa gelen insanlarız biz. Bu ülkenin zencileriydik biz. Kavga etmesini de biliriz ama asla kavgaya tenezzül etmeyi. Sandık demokrasinin namusudur.”

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin sıradan bir seçim olmayacağını belirten Metiner, “Türkiye’de ki bütün akrabalarınıza haber salın. Bu Türkiye’nin İstiklal mücadelesidir. Herhangi bir yerel seçim yapmıyoruz. Türkiye’nin ulusal bütünlüğü tehdit altındadır. Türkiye’ye yönelik küresel bir saldırı söz konusudur. Ülkenize sahip çıkın. Türkiye’ye ‘one minute’un bedeli ödetilmek isteniyor. Yükselen değer aşağı çekilmeye çalışılıyor, ekonomisini çökertmeye çalışıyorlar belirleyici küresel güç olmasını engellemeye çalışıyorlar. O yüzden milliyetçilik iddiasında olan herkesi AK Parti’nin saflarına davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

CAMİ LOKALİNDE AYRIŞTIRICI KONUŞMAYA TEPKİ

Programa katılan vatandaşlardan bazıları Yükselen Türkiye adı altında düzenlenen konferansın Hizmet hareketine yönelik iftira ve hakaret konferansına dönüştürülmesinden dolayı üzüntü duyduklarını söyledi. Bu tarz konuşmaların her kesimden insanın geldiği Diyanet’e ait lokallerde yapılmasının Avrupa’da yaşayan insanların arasına fitne soktuğunu belirten vatandaşlar, herkesin katkısıyla inşa edilen DİTİB camilerine ait salonlarda toplumu ayrıştırıcı, öfke ve kini arttıran konuşmaları yapılmasını doğru bulmadıklarını belirtti. CİHAN

Yorumlar