Medvedev: Ukrayna’da yeni yönetimin meşruiyeti tartışmalı

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Ukrayna’da diyaloga geçebilecek meşru bir partner olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Medvedev: Ukrayna’da yeni yönetimin meşruiyeti tartışmalı
Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Ukrayna’da diyaloga geçebilecek meşru bir partner olmadığını söyledi.

Soçi’de Interfax’ın sorularına cevap veren Medvedev, “Açık söylemek gerekirse, orada konuşacak kimse yok. Hükümet organlarının tümünün büyük bir meşruyeti sorunu var.” eleştirisi getirdi.

“Siyah maskeli ve ellerinde Kalaşnikov olan insanlar hükümet olarak görülüyorsa, bu bizim çalışmamız açısından çok zor…” değerlendirmesinde bulunan Medvedev, “Eğer Ukrayna’da Ukrayna yasa ve anayasasını temel alarak yeni bir hükümet ortaya çıkarsa, biz de o zaman diyaloga geçmeye hazır olabiliriz…” dedi.

Ukrayna yönetiminin meşruyetinin şüpheli olduğunu, bunun kendi düşüncesi olduğunu kaydeden Rusya Başbakanı, “Bazı yabancı ve Avrupalı ortaklarımız bunun tersini düşünebilir, onları meşru bir yönetim olarak kabul edebilir…” ifadelerini kullandı.

Anayasa ya da yasalarda böylesine meşru bir şey görmediğini ifade eden Medvedev, birilerinin ayaklanarak iktidara gelmesini meşru gibi gösteren algı sapkınlığı olduğunu iddia etti.

DOĞALGAZ ANLAŞMASI TEHLİKEDE

Medvedev, Aralık ayında Ukrayna ile yapılan doğalgaz anlaşmasında sağlanan yüzde 30’a varan indirimle ilgili yaptığı değerlendirmede de bunun takvime bağlı olduğunu ve yeni yönetimle müzakere edileceğini söyledi. Moskova, Yanukoviç yönetimine verilen 15 milyar dolarlık kredinin ikinci kısmını askıya almıştı.

Yorumlar