Medvedev: Ukrayna ile işbirliğimiz devam edecek

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Ukrayna ile ilişkilerin devam edeceğini söyledi. Medvedev,”Ukranya ile işbirliğimiz devam edecek, ama meşruluklarını korumaları gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Medvedev: Ukrayna ile işbirliğimiz devam edecek

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Ukrayna ile ilişkilerin devam edeceğini söyledi. Medvedev,”Ukranya ile işbirliğimiz devam edecek, ama meşruluklarını korumaları gerekiyor.“ diye konuştu.

Ukrayna’da yaşanan olayları yakından takip eden Rusya’dan açıklama geldi. Rusya olarak verdikleri sözlerin tutulması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Medvedev, ilişkilerin tüm yönüyle devam edeceğini söyledi. Ukrayna yönetiminin etkili olması gerektiğini ifade eden Medvedev, “Partnerlerimiz meşruluklarını korumalılar, hükümeti paspas gibi ayak silmek için kullanmasınlar." şeklinde konuştu.

Ukrayna'da haftalardır devam eden gösterilerde hükümet karşıtı protestocular, Kasım ayında Rusya ile ilişkileri güçlendirmek için Avrupa Birliği (AB) ile ticaret anlaşmasını son anda imzalamaktan kaçınan Cumhurbaşkanı Başkan Viktor Yanukoviç'in istifası çağrısında bulunuyor. Kiev’deki gösterilerde 40'tan fazla kişi hayatını kaybetti. CİHAN

Yorumlar