Medvedev, Rusya'ya bağlanan Kırım'ı ziyaret etti

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Ukrayna’da Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandığa gidildiği 25 Mayıs’ta Rusya’ya bağlanan Kırım’a ziyaret gerçekleştirdi. Rusya’nın farklı bölgelerinden çocukların yaz tatili yapmaları için...

Google Haberlere Abone ol
Medvedev, Rusya'ya bağlanan Kırım'ı ziyaret etti

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Ukrayna’da Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandığa gidildiği 25 Mayıs’ta Rusya’ya bağlanan Kırım’a ziyaret gerçekleştirdi. Rusya’nın farklı bölgelerinden çocukların yaz tatili yapmaları için planlanan kamp çalışmalarını inceleyen Medvedev, Sivastopol’da bulunan Federal Göçmen Servisi’ne gelerek vatandaşlara Rusya pasaportu dağıttı.

Rusya Başbakanı, Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasının ardından bölgeye ikinci bir ziyaret gerçekleştirmiş oldu. Medvedev, Sivastopol Valisi Sergey Menyaylo ile de bir araya geldi.

Çocuklar için sağlık merkezi olarak 1925’de kurulan Artek uluslararası çocuk kampında incelemelerde bulunan Medvedev, tatil kampları ile ilgili toplantı gerçekleştirdi. Bölgede bulunan 10 ayrı kamp alanından 5’inin tüm yıl boyunca aktif olarak çalıştığı belirtiliyor.

Rusya’nın planlarına göre en az 30 bin çocuk yaz tatilinde Kırım’da kampa girecek. Yerel bütçelerde 4,5 milyar ruble ve Rusya Federal bütçesinden de 4,37 milyar ruble tatil program için ayrıldı. Her bir çocuk için yaklaşık 17 bin ruble (yaklaşık 500 dolar) harcanması planlanıyor.

CİHAN

Yorumlar