Medvedev: Apple kullanmayarak ABD’ye zarar verme gülünç

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, ABD’nin yaptırımlarına karşılık Apple ürünlerinin protesto edilmesini doğru bulmadığını söyledi.Komsomolskaya Pravda gazetesine özel röportaj veren Medvedev, “ABD ile ilişkilerin gerilmesi ve iPhone...

Google Haberlere Abone ol
Medvedev: Apple kullanmayarak ABD’ye zarar verme gülünç

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, ABD’nin yaptırımlarına karşılık Apple ürünlerinin protesto edilmesini doğru bulmadığını söyledi.

Komsomolskaya Pravda gazetesine özel röportaj veren Medvedev, “ABD ile ilişkilerin gerilmesi ve iPhone arasında nasıl bir bağlantı olabilir? İthal ürünlerden vazgeçersek elimizde ne kalır? Kuzey Kore bizim yolumuz değil. Ben ABD, Avrupa ya da bizim hiçbir şeyden vazgeçmememiz gerektiğini düşünüyorum. Apple ürünlerinden vazgeçerek ABD’ye zarar vermek gülünç…” eleştirisi getirdi.

Medvedev kendisinin devletin verdiği iki adet tablet bilgisayarı olduğunu, ancak burada oyunların yüklü olmadığını kaydetti. Rusya Başbakanı, “Birinde hükümet toplantı notları var. Diğerinde program ve etkinlikler var..” dedi.

RUSYA EKONOMİSİ İÇİN İKİ SENARYO

Rusya ekonomisi ile ilgili de konuşan Rusya Başbakanı, “Ekonomi için iki senaryo var. Birincisi iyimser. Bu durumda ekonomi bir miktar büyüyecek, küçük bir miktar küçülecek… bu senaryoda süreç ortalama vatandaşa dokunmadan geçer…” değerlendirmesinde bulundu.

Batılı ülkelerin kasıtlı olarak zorladıkları diğer kötü senaryo da ise hükümet olarak sosyal görevlerini sonuna kadar yerine getireceklerini kaydeden Medvedev, “Bu olursa biz de buna karşılık veririz. Birçok devletler arası anlaşma askıya alınabilir… Bu senaryonun da ülke ekonomisine kaybı yüzde 2-3 civarında olabilir. Daha fazla değil.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar