McCain’den Almanya’nın Ukrayna politikasına ağır eleştiri

ABD’li Cumhuriyetçi Partili senatör ve eski başkan adayı John McCain, Almanya’nın Ukrayna krizinde Rusya’ya tepkisini çok zayıf buldu. Almanya’nın politikasını “çok ayıp ve utanç vereci” olarak niteleyen McCain, bugünkü ziyarette...

Google Haberlere Abone ol
McCain’den Almanya’nın Ukrayna politikasına ağır eleştiri

ABD’li Cumhuriyetçi Partili senatör ve eski başkan adayı John McCain, Almanya’nın Ukrayna krizinde Rusya’ya tepkisini çok zayıf buldu. Almanya’nın politikasını “çok ayıp ve utanç vereci” olarak niteleyen McCain, bugünkü ziyarette Merkel’e durumu aynı sözlerle aktaracağını açıkladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ABD ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Almanya’nın Ukrayna politikasını sert sözlerle eleştirdi.

Rusya ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkilere değinen McCain, Almanya üzerindeki ekonomi lobisinin etkisinden söz etti.

“Biz de koltuğumuzda oturup aynı şekilde davranabilirdik.” diyen Cumhuriyetçi Senatör, ancak ABD’nin bu yolu seçmediğini ve Rusya’ya karşı daha kararlı bir tutum sergilediğini öne sürdü.

Berlin yönetiminin Ukrayna krizinde çok zayıf davrandığını iddia eden McCain, bu durumu “çok ayıp ve utanç verici” olarak nitelendirdi.

Merkel ile bugün başkent Washington’da görüşeceklerini aktaran McCain, aynı sözlerle durumu kendisine de ifade edeceği anlattı. CİHAN

Yorumlar