'Maymun Tanrısının' Kayıp Beyaz Kenti Bulundu

Honduras'ın balta girmemiş ormanlarında eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve halkının bir zamanlar 'maymun tanrısına' taptığı efsanevi 'Beyaz Kenti' bulundu.

Google Haberlere Abone ol
'Maymun Tanrısının' Kayıp Beyaz Kenti Bulundu

Vahşi doğada yaşamda kalma uzmanı eski SAS komandoları eşliğindeki arkeologlardan oluşan keşif ekibi, Honduras'ın balta girmemiş ormanlarının derinliklerinde halkının bir vakitler maymun tanrısına taptığı efsanevi 'Beyaz Kenti' buldu.

ORMAN KAYIP KENTİ YUTMUŞTU

Orman, esrarengiz bir uygarlık vasıtası ile birkaç asır öncelikle terk edilen 'kaybolan kentin' kalıntılarını yutmuştu. Efsaneye kıyasla 'kaybolan kent'te bol miktarda altın ve 'maymun çocuklar' bulunuyordu.

SAS KOMANDOLARI ARKEOLOGLARA YOL AÇTI

İngiliz SAS komandolarının da yardımı ile alana ulaşmayı başaran Amerikalı ve Honduraslı arkeologların, dünyanın ulaşılması en takat noktalarından birinde yaptıkları bu keşif coşku yarattı.

BİLİNMEYEN BİR TOPLUM YAŞIYORDU

Keşif ekibi, 16.yy İspanyol istilacılarından buyana Batılı kaşifler vasıtası ile aranan ve 'Maymun Tanrısının Kenti' şekilde da isimlendirilen efsanevi 'Beyaz Kenti' bulabilmek amacıyla yola çıkmıştı. Mosquitia ormanında bulunduğu hesap edilen şehirde binlerce sene boyunca yaşayan ve konusunda çok bilgi olmayan bir cemiyet yaşıyordu.

SONUNDA GÜN YÜZÜNE ÇIKARILDI

Daha sonra ani bire ortadan kaybolan kent, sonunda bulundu.
Kaybolan şehrin bulunduğuna dair haber, ekiple müşterek gitmesi için bir yazar ve bir de fotoğrafçı görevlendiren National Geographic vasıtası ile duyuruldu. (CNN Türk)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar