Matviyenko’dan Obama’ya sert cevap: Rusya küresel güç

Rusya Parlamentosu Üst Kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, ABD Başkanı Barack Obama’nın “Rusya’nın bölgesel bir güç olduğu” yönündeki açıklamalarını “kıvranma, panik ve zayıflık” eseri olarak niteledi ve Rusya’nın küresel bir güç oldu.

Google Haberlere Abone ol
Matviyenko’dan Obama’ya sert cevap: Rusya küresel güç

Rusya Parlamentosu Üst Kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, ABD Başkanı Barack Obama’nın “Rusya’nın bölgesel bir güç olduğu” yönündeki açıklamalarını “kıvranma, panik ve zayıflık” eseri olarak niteledi ve Rusya’nın küresel bir güç olduğunu savundu.

Dünyanın uzun zamandan bu yana tek kutuplu olmaktan çıktığını ifade eden Matviyenko, “Dünya tek kutuplu değil. Şimdi dünyada sadece bir ülke kendi isteklerini diğerlerine dikte edip yapmaya zorlayamıyor. Birileri beğense ya da beğenmese de mevcut uluslar arası şartlarda Rusya’yı dikkate almak zorunda. Rusya’nın küresel ajandada ciddi etkisi var. Küresel ekonomi ve finans sistemine entegre oldu ve küresel ekonominin gelişiminde önemli rol oynuyor.” dedi.

ABD liderinin yaptığı açıklamaların sadece bir panik durumu manifestosu olarak değerlendirilemeyeceğini savunan Matviyenko, “Ukrayna’da ne olup bittiğini anlayamamanın verdiği zayıflık, panik ve kıvranma hali var. Ukrayna’yı kaosa sürükleyen ABD tarafından yapılmış ciddi hataları görmek istememesi çabası var. Bu tür açıklamalar ciddiye alınmamalı…” eleştirisi getirdi.
CİHAN

Yorumlar