Martin Schulz: Juncker başkanlığı hak etti

Avrupa Birliği’nde komisyon başkanlığı içi başlayan tartışma sürüyor.Muhafazakarların adayı Lüksemburg eski Başbakanı Jean Claude Juncker’in başkanlığına rakip grup Sosyal Demokratlardan (SPD) da destek geldi.İngiltere Başbakanı...

Google Haberlere Abone ol
Martin Schulz: Juncker başkanlığı hak etti

Avrupa Birliği’nde komisyon başkanlığı içi başlayan tartışma sürüyor.

Muhafazakarların adayı Lüksemburg eski Başbakanı Jean Claude Juncker’in başkanlığına rakip grup Sosyal Demokratlardan (SPD) da destek geldi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, AB’nin yeniliğe ihtiyacı olduğunu söylemiş ve Juncker ismine karşı çıkmıştı. Aksi halde AB’den ayrılma tehdidinde bulunmuştu.

Cameron’un bu tehdidine rağmen Alman tarafı birleşti. Daha önce Başbakan Angela Merkel’in Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) tarafından desteklenen Juncker’e koalisyon ortağı SPD’den de destek geldi.

SPD’nin AP seçimlerinde liste başı adayı olan Martin Schulz, Juncker’in başkanlığı hak ettiğini söyledi ve kendisine desteğini açıkladı.

Schulz Spiegel Online’a yaptığı açıklamada seçimlerin geride kaldığını ve artık AB için ortak hareket etmek gerektiğini söyledi ve Juncker’in adaylığını doğru bulduğunu vurguladı.

Böylelikle Almanlar bir tek aday üzerinde ısrar ederken, İngilizlerin buna ne tür bir cevap vereceği ise merak konusu oldu. CİHAN

Yorumlar