“Marketlerde kasa çevresindeki çikolatalar kaldırılmalı”

Alışveriş devi Lidl, İngiltere’de bulunan 600 şubesinde kasa bölgesinde bulunan perakende çikolata ve şekerleme satışlarını kaldıracağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
“Marketlerde kasa çevresindeki çikolatalar kaldırılmalı”

Alışveriş devi Lidl, İngiltere’de bulunan 600 şubesinde kasa bölgesinde bulunan perakende çikolata ve şekerleme satışlarını kaldıracağını açıkladı. İnsanların sağlığı için bu bölgeyi perakende meyve ile donatacak Lidl, sivil toplum örgütlerinin övgüsünü topladı. Tüketici koruma örgütü Foodwatch da bu fikri Almanya’ya taşımakta kararlı. Basın açıklamasında Foodwatch,“Anne- babaların kasalarda aldıkları ürünleri ödemeyi düşünürken bir de çocukları tarafından birer çikolata daha almaya zorlanması ve çocuklarının sağlığı açısından hayır demek zorunda kalmaları, hayır diyemeyenlerin ise çocuklarının sağlığına zarar vermeleri çok vahim bir sorun” ifadesini kullandı.

İnternet sitesinde bir imza organizasyonu düzenleyen Foodwatch, Almanya’daki tüm Lidl’lerin kasa bölgesinden tekli çikolataları kaldırmasını istiyor. Süpermarketlerde giriş bölgelerine yerleştirilen geniş seçenekli çikolata raflarını yetişkin müşteriler de es geçemiyor. Fakat bu çeşitlilik markete çocukları ile birlikte gelen anne-babalar için çoğu zaman bir kabusa dönüşebiliyor. Sağlığı tehdit eden bir diğer reyon da sağlığa zararlı meşrubat oluşturuyor. Çeşitliliğiyle meyve ve sebze reyonlarını geride bırakan bu reyonlar tıka basa içeceklerle dolu olunca tüketim daha da tetikleniyor.

Kasa bölgesinde bulunan tekli çikolataların kesinlikle iyi niyetle yerleştirilmediğini belirten sağlık ve tüketim uzmanları, zaten çok geniş yer tutan tatlı yiyecek reyonlarından geçildikten sonra ödemek için ister istemez bu bölgeye gelindiğinde özellikle kuyrukta beklerken çocukların ısrarcı tavrına yenik düşmenin kaçınılmaz olduğunu dile getiriyor.
CİHAN

Yorumlar