Mannheim’ın ilk Müslüman anaokulu açıldı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Mannheim’da Müslüman anaokulu açtı.

Google Haberlere Abone ol
Mannheim’ın ilk Müslüman anaokulu açıldı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Mannheim’da Müslüman anaokulu açtı. 3 ila 6 yaş grubundaki çocuklara eğitim verecek Lalezar adını taşıyan anaokulu 13 Ocak’tan itibaren şimdilik 40 öğrenciye hizmet verecek.

Mannheim’ın ilk Müslüman anaokulu olma özelliğini taşıyan Lalezar ve benzeri anaokulları ile ilgili olarak konuşan Baden-Württemberg (BW) Uyum Bakanı Bilkay Öney, bu gibi okulların göçmen ailelere ve çocuklarına toplumun bir parçası olma yolundaki kapıları açtığını söyledi.

Bu okulların işletmecilerinin uyum konusunda tehlike oluşturmadıklarını ispatladıklarını ifade eden bakan, büyük ilgi gören bu okullar sayesinde ön yargıların kırılmasını diledi. Eyalette yaşayan insanların, uyum konusunu problem olarak değil, birlikte çözülmesi gereken bir ödev olarak gördüğünü söyledi.

Açılış törenin bir diğer konuğu olan Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen de, Lalezar’da eğitim görecek çocukların çok dilli ve çok kültürlü insanlar olarak hayata hazırlanacağını söyledi. Aksen, "Bu bina çocukların şen sesleri ile dolacak. Eminim ki bu çocukların pek çoğu ileride başarılarıyla hepimizi gururlandıracak." diye konuştu.

Anaokulunun açılmasına destek veren Mannheim Belediye Başkanı Peter Kurz ise DİTİB ile ortak çalışmalarının sonucu olan bu anaokulunun, Baden-Württemberg eyaletinde ikinci, Mannheim'de ilk Müslüman anaokulu olma özelliğini taşıdığını ifade etti.

DİTİB`e bağlı Müslüman Anaokulu Kurma ve Yaşatma Derneği’ne bağlı olarak hizmet verecek olan Lalezar Anaokulu’nda tam gün hizmet verilecek ve BW Eyaleti eğitim planı uygulanacak.

Açılışa Eğitimden Sorumlu Belediye Başkanı Dr. Ulrike Freundlieb, DİTİB Sözcüsü Bekir Alboğa da katıldı.






CİHAN

Yorumlar