Mandela'nın anma törenindeki işaret dili tercümanı sahte çıktı

Nelson Mandela'nın vefatı üzerine 91 liderin katılımıyla düzenlenen yüzyılın anma törenindeki işaret dili tercümanının sahte olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Mandela'nın anma törenindeki işaret dili tercümanı sahte çıktı

Nelson Mandela'nın vefatı üzerine 91 liderin katılımıyla düzenlenen yüzyılın anma törenindeki işaret dili tercümanının sahte olduğu ortaya çıktı. Güney Afrika Sağırlar Federasyonu Ulusal Direktörü Bruno Druchen yaptığı, "Obama’nın konuşmasını da tercüme eden tanımadığımız şahıs, dünya medyasının önünde ellerini anlamsız şekilde sağa sola oynatıyordu." dedi.

Güney Afrika’da gündeme oturan krizin ardından hükümet, bir açıklama yapacağını duyurdu. Krizin ardından medyaya konuşan 3 ayrı işaret dili tercümanı, "Liderlerin yanındaki şahış ne Güney Afrika, ne de Amerika işaret dilini kullanıyordu. Güney Afrika işaret dili 11 resmi dili kapsar. Görevlendirilen şahsın hangi işaret dilini kullandığını anlamış değiliz." dedi. İşaret dili tercümanlarından Nicole Du Toit de yerel televizyona yaptığı açıklamada, "Tercüman diye kürsüye çıkarılan şahsın yaptıkları çok utandırıcı idi. Çok korkunçtu. Sirk gösterisi gibiydi." yorumunu yaptı.

Güney Afrika’nın iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi (ANC) sağır milletvekili Wilma Newhoudt da, "Tercümanın eli ve kolları ile yaptığı hareketlerin hiç bir anlamı yoktu." diye konuştu.

ANC’nin, ülke tarihinin en önemli günlerinden birinde yaşanan "sağır krizi" üzerine ne açıklama yapacağı merak ediliyor.
CİHAN

Yorumlar