Mali'nin kuzeyinde çatışma: 36 ölü, 87 yaralı, 30 kişi kayıp

Batı Afrika ülkesi Mali’nin kuzeyindeki Kidal şehrinde askerler ile ayrılıkçı Tuaregler arasında çıkan çatışmalarda; 36 kişinin öldüğü, 87 kişinin yaralandığı bildirildi.Yetkililer, 30 yakın kişininde kayıp olduğunu ve akıbetleri...

Google Haberlere Abone ol
Mali'nin kuzeyinde çatışma: 36 ölü, 87 yaralı, 30 kişi kayıp

Batı Afrika ülkesi Mali’nin kuzeyindeki Kidal şehrinde askerler ile ayrılıkçı Tuaregler arasında çıkan çatışmalarda; 36 kişinin öldüğü, 87 kişinin yaralandığı bildirildi.Yetkililer, 30 yakın kişininde kayıp olduğunu ve akıbetleri konusunda ise endişe duyduklarını açıkladı.

Mali Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ölenlerden 8'i asker 28'i ayrılıkçı militan. Yaralıların çoğunun isyancı olduğu ifade edildi.

Geçtiğimiz Nisan ayında istifasını sunan Başbakan Oumar Tatam Ly’nin yerine göreve gelen Moussa Mara, önceki hafta ülkenin kuzeyine gideceğini duyurması neticesinde Azawad Kurtuluş Hareketi, bölgeye gitmemesi konusunda yeni başbakanı tehdit edilmişti.

Başkent Bamako’ya yaklaşık 1500 kilometre mesafede, Cezayir sınırındaki Sahra çölünde bulunan Kidal kenti ayrılıkçı Tuareg gruplarının ve El-Kaide bağlantılı örgütlerin yoğun olarak faaliyet gösterdiği merkezlerdir. Bölgede güveliği sağlamak için görevlendirilen Fransız askerleri kontrolü sağlayamıyor. CİHAN

Yorumlar