Mali’nin kuzeyinde 30 rehine serbest

Batı Afrika ülkesi Mali’nin kuzeyinde kaçırılan 30 kişinin serbest bırakıldığı açıklandı. Dün Başkent Bamako’ya bin 500 kilometre uzaklıktaki Cezayir sınırında bulunan Kidal şehrinde, Malili askerler ve Azavad Kurtuluş Hareketi militanları...

Google Haberlere Abone ol
Mali’nin kuzeyinde 30 rehine serbest

Batı Afrika ülkesi Mali’nin kuzeyinde kaçırılan 30 kişinin serbest bırakıldığı açıklandı.

Dün Başkent Bamako’ya bin 500 kilometre uzaklıktaki Cezayir sınırında bulunan Kidal şehrinde, Malili askerler ve Azavad Kurtuluş Hareketi militanları arasında çıkan çatışmada 36 kişi ölmüş,87 kişi ise yaralanmıştı. Kidal’deki resmi müesseselerde görev yapan otuz kişi ise ayrılıkçı Tuareg gruplarının militanları tarafından rehin alınmıştı.

Kaçırılan otuz kişinin dün akşam serbest bırakıldığı duyurulurken, Birleşmiş Milletler’in (BM) bölgede bulunan birliklerine teslim edilen rehineler, sağlık kontrolü için BM’ye bağlı Sahra Hastanesi’ne götürüldü.

Devlet Başkanı İbrahim Boubacar Keita, devlet televizyonu ORTM’den yaptığı açıklamada; “Görevi başındaki memurlara saldıran, kaçıran, onları katledenler cezasız kalmayacak. İnsanlık suçu işlenmiştir.” ifadelerini kullandı.

Mali Savunma Bakanlığı tarafından ülkenin kuzeyindeki ve Sahra çölüne komşu Timbuktu ve Gao eyaletlerinden, Kidal’e yaklaşık bin 500 Malili askerin sevk edildiği doğrulandı.

Ocak 2013’ten beri Fransız askerleri ve Birleşmiş Milletler gücünün kontrolündeki bölgede, güvenlik sağlanabilmiş değil.

CİHAN

Yorumlar