Malili hayırseverin kurduğu Türk okulu açıldı

Batı Afrika ülkesi Mali’nin hayırsever işadamlarından Mamadou Nimaga’nın, Türk eğitimcilere devrettiği “Mali Bahar Türk Okulu” düzenlenen resmi törenle açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Malili hayırseverin kurduğu Türk okulu açıldı

Batı Afrika ülkesi Mali’nin hayırsever işadamlarından Mamadou Nimaga’nın, Türk eğitimcilere devrettiği “Mali Bahar Türk Okulu” düzenlenen resmi törenle açıldı.

Törene Malili bakanların yanı sıra, Türkiye’nin Bamako Büyükelçisi Kemal Kaygısız ve çok sayıda davetli katıldı.

İnşa ettirdiği okul, Kur’an kursu ve camiden oluşan bir külliyeyi Türk eğitim gönüllülerine devreden Mamadou Nimaga, bu kararı almasının nedenini şöyle açıklıyor: “Allah’ın nasip ettiklerini onun yolunda harcamak gerekiyor. İslam’ın yaşanması için çaba sarf eden bu kurumları Türklere ben vermedim, Allah onlara verdi. Çünkü şuan samimi olarak gayret gösteriyorlar.”

Mali-Bahar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Yıldız ise süreci şöyle özetliyor: “Eğitimimizde burada fen ve dini ilimler beraber verilmektedir. Daha önce Mali’nin tanınmış bir iş adamı camii, Kur’an kursu ve okul olarak büyük bir kompleks yaptırmış. Bu kompleksi uzun yıllar devam ettirememişler, sonra bize devrettiler.”

Açılış programı, Mali Bahar Türk Okulu öğrencileri tarafından okunan Mali ve Türk milli marşlarının ardından yapılan konuşmalarla devam etti.

Mali Din İşleri Bakanı Tiérno Amadou Omar Hass Diallo: “Bugün Türkiye Mali’nin gelişmesi için bir lokomotif görevi görüyor. Desteklerini esirgemeyen Türk insanına teşekkür ediyorum. Para insana hizmet için bir araç olmalı, sadece zekât ile değil, finans kaynaklarını doğru ve yerinde kullanarak olmalı.” diye konuştu.

Türkiye’nin Bamako Büyükelçisi Kemal Kaygısız ise Mali eğitimine yapılan katkılardan dolayı duyduğu memnuniyeti, “Bu hayırlı kurum için, yaptığınız katkılar için, Mali eğitimine verdiğiniz değerli destek için teşekkürlerimizi sunarız. Allah razı olsun!” şeklinde ifade etti.

Kesilen kurdelenin ardından davetliler, okulun sınıflarını teker teker gezip bilgi aldı. Gezi esnasında en çok ilgiyi Mali’de sadece Türk okullarında olan akıllı tahtalar çekti.

Mali Şehircilik Bakanı Moussa Mara ise “Burada okuyacak bir genç, gelecekte memleketine faydalı olacak. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Kaliteli eğitime ihtiyacımız var. Dinimizin doğru anlaşılması gerekli ve bu üstünde çok durulması gereken bir husus.” dedi.

Okulun Müdür Yardımcısı Mohamed Niare ise “Türkler ile çalışmaktan çok memnunum. Burada hizmet eden arkadaşlar Allah rızasını kazanmak için uğraşıyor. İnşallah uzun yıllar beraber oluruz.” dedi.

2012-2013 eğitim yılında faaliyetlerine başlayan Mali Bahar Türk Okulu, atmış kişilik yurt imkânı, fen ve bilgisayar laboratuvarları ile Malililere ülke standartlarının çok üstünde, kaliteli bir eğitim sunuyor.


CİHAN

Yorumlar