Maliki’nin ordusundan kaçan 13 bin kişi Kuzey Irak’a sığındı

Irak’ın Anbar şehrinde ordu ile aşiretler arasındaki çatışmalar devam ederken bölgeden kaçan 13 bin kişinin Kuzey Irak Kürt Yönetimi’ne sığındığı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
Maliki’nin ordusundan kaçan 13 bin kişi Kuzey Irak’a sığındı

Irak’ın Anbar şehrinde ordu ile aşiretler arasındaki çatışmalar devam ederken bölgeden kaçan 13 bin kişinin Kuzey Irak Kürt Yönetimi’ne sığındığı ifade edildi. Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) konuşan Erbil Valisi Nevzad Hadi, 13 bin kişinin kendilerine sığındığını ifade etti. Bölgesel Kürt Yönetimi’nin zulüm altındaki Arap kardeşlerine bağrını açmaya hazır olduğunu ifade eden Nevzad Hadi, Erbil'e sığınanlara en iyi şekilde misafirperverlik yapacaklarını beyan etti.

Bu arada Felluce’den kaçarak ailesiyle birlikte Erbil’e gelen 7 çocuk babası İsmail Muhammed, çatışma bölgesinde insanların çok zor şartlar altında olduğunu kaydetti. Muhammed, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının bölgeye hakim olmak için Irak ordusuyla çatışmaya devam ettiğini kayd etti.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki ordusu IŞİD militanları arasındaki çatışmalarda sivil halkın büyük zarar gördüğünü dile getiren Muhammed, Bağdat yönetimini mezhepçilik yapmakla suçladı.

Rıyad Mulla Muhemed isimli Iraklı ise Nuri el_Maliki’nin bölgede tansiyonu yükselttiğini kayd etti. Rıyad, " Maliki’nin Sünni kentlerde bir yıldır devam eden gösterilere olumlu cevap vermemesi aşiretlerin tepkisine yol açtı. IŞİD ise bölgede var olan hoşnutsuzluğu daha da yükseltti.” dedi



CİHAN

Yorumlar