Maliki: IŞİD, bölgeyi tehdit ediyor

Irak Başbakanı Nuri El-Maliki, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) halifelik ilan etmesinin bölgeye tehdit oluşturduğu uyarısında bulundu. Maliki, "Irak ya da civarındaki hiçbir ülke bu planlarla güvende değil." dedi.IŞİD, daha önce kontrol...

Google Haberlere Abone ol
Maliki: IŞİD, bölgeyi tehdit ediyor

Irak Başbakanı Nuri El-Maliki, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) halifelik ilan etmesinin bölgeye tehdit oluşturduğu uyarısında bulundu. Maliki, "Irak ya da civarındaki hiçbir ülke bu planlarla güvende değil." dedi.

IŞİD, daha önce kontrol altında tuttuğu bölgelerde halifeliği ilan ettiğini duyurmuştu. Örgüt, Ebu Bekir El-Bağdadi’yi şeriatla yönetildiğini iddia ettiği devletin lideri olarak ilan etmiş ve tüm Müslümanların kendisine biat etmesini istemişti.

Başbakan Maliki, haftalık konuşmasında IŞİD’in açıklamasının bölgedeki tüm ülkelerin artık kızıl çember içerisinde oluğuna dair bir mesaj olduğunu söyledi. Devlete isyan eden tüm kabile ve Iraklılara af öneren Maliki, "Akıllarını başlarına alsınlar. Katiller ve kan dökenler dışında, yanlış yapanlar da dâhil kimseyi dışlamıyoruz. Onların da geriye dönmesini ve silah altına alınan kabilelerine destek vermeye çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar