Maliki: Erbil, terör örgütlerin sığınma yeri oldu

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, Bölgesel Kürt Yönetimi ile gerginliğe neden olacak yeni bir iddia daha ortaya attı. Maliki, Erbil şehrinin terör örgütlerinin sığınma yeri olduğunu söyledi. Maliki, Erbil’de terör örgütlerine yardım ve...

Google Haberlere Abone ol
Maliki: Erbil, terör örgütlerin sığınma yeri oldu

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, Bölgesel Kürt Yönetimi ile gerginliğe neden olacak yeni bir iddia daha ortaya attı. Maliki, Erbil şehrinin terör örgütlerinin sığınma yeri olduğunu söyledi. Maliki, Erbil’de terör örgütlerine yardım ve yataklık yapıldığını illeri sürdü. Irak'ta terör örgütlerinin hezimete uğrayacağını söyleyen Maliki, onları destekleyen grupları da aynı akıbetin beklediğini kayd etti.

Maliki, Bölgesel Kürt Yönetimi'ni kastederek,"Bazı gruplar dün bizim ortağımızdı. Ancak, bugün görüyoruz ki karşımızda cephe almış, Irak'ın parçalanmasının peşindeler. Bunlar emellerinden vazgeçip Irak'a karşı bir komplo peşinde olmadıklarını ispat etmeliler. "dedi.

Teröristlerin çirkin planlarının Irak ordusu tarafından boşa çıkartıldığını ifade eden Maliki, uluslar arası güçlerin ve Birleşik Milletlerin Irak'ın yanında olduğunu kaydetti.

CİHAN

Yorumlar