Mali’de gönüller Türkçe ile birleşti

Bu yıl 12.’si düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni Mali ülke finali görkemli bir programla gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Mali’de gönüller Türkçe ile birleşti

Bu yıl 12.’si düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni Mali ülke finali görkemli bir programla gerçekleşti. “Birleşen Gönüller” sloganıyla yapılan etkinliğe, Mali Milli Eğitim Bakanı ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Ülkenin en büyük salonu olan Bamako Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programda, Mali Ufuk Türk Okulları ve Mali Bahar Türk Okulları öğrencilerinin performansları göz doldurdu.

Gecede konuşan Milli Eğitim Bakanı Jacqueline Nana Togola olimpiyatların önemine vurgu yaparak, “Dil insanların yakınlaşması için en önemli faktörlerden biridir. Ayrıca Mali’yi Türkiye’de temsil edecek öğrencilerimize başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkent Bamako ve Segou eyaletinde olmak üzere altı okuldan talebelerin yarışında ipi göğüsleyen, Yonca Evcimik’in “Kendine Gel” şarkısıyla Louise Gray olurken, şiir dalında ise Zeynabou Traore “Ses Ver Yiğidim” adlı şiir ile birinciliği elde etti.

İki ülke milli marşlarının Türk ve Malili öğrenciler tarafından birlikte seslendirildiği programda, yerel müzik aletleri ile çalınan Mehter Marşı ise ilgiyle izlendi.

Halk oyunları gösterisi programa renk katarken, gecenin sürprizi ise Türk öğretmenlerin çocuklarının Mali’nin yerel dillerinden Bambaraca okudukları şiir ve şarkılar oldu.





CİHAN

Yorumlar