Mali Eğitim Bakanı: Bu okullarda Mali’nin seçkin insanları yetişiyor

Mali Eğitim Bakanı Jacqueline Nana Togola, başkent Bamako’da eğitim veren Ufuk Türk Kolejini ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Mali Eğitim Bakanı: Bu okullarda Mali’nin seçkin insanları yetişiyor

Mali Eğitim Bakanı Jacqueline Nana Togola, başkent Bamako’da eğitim veren Ufuk Türk Kolejini ziyaret etti. Ziyareti esnasında bir konuşma yakan Eğitim Bakanı, okullarda Mali’nin seçkin insanlarının yetiştirildiğini söyledi.

Geçtiğimiz Eylül ayında göreve başlayan eğitim bakanı, Türk okulu öğrenci ve idarecileri tarafından çiçekler ve alkışlarla karşılandı. Bakan Togola ve beraberindeki heyete, Mali Ufuk Türk Okulları hakkında bilgi verildi.

Minik öğrenciler, okul onur defterini imzaladıktan sonra sınıfları ziyaret eden Jacqueline Togola’yı şarkılarla ağırladı.

Eğitim Bakanı Mali’de yaptırılmakta olan okulun şantiye sahasını da gezdi. Burada yaptığı açıklamada Bakan, "Türk arkadaşların Mali’nin eğitimi için okullarda ve burada yaptıkları beni çok duygulandırdı. Şunu da vurgulamadan geçemeyeceğim. Bu okullarda eğitim veren ve eğitim görenler tek yönlü yetişmiyorlar. Sosyal meseleler eğitimle iç içe işleniyor. İnanıyorum ki Mali’nin seçkin insanları yetiştiriliyor." ifadelerini kullandı.

İnşası devam eden eğitim yerleşkesi, iki blok okul ve bir blok yurt binası olmak üzere yaklaşık on dört dönüm arazi üzerine kuruluyor.

Yarım güne yakın bir vaktini Bamako’daki okulları ziyarete ayıran Mali Eğitim Bakanı Jacqueline Nana Togola’nın son durağı Galaksi Kültür ve Dialog Merkezi ve Vefa İş Adamları Derneği oldu.

2012 yılında açılan kültür merkezinin amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi alan Bakan Togola, öğle yemeği ve Türk çayı ikramından sonra Türk okulu idarecileri ve öğretmenleri ile vedalaşarak ayrıldı.

Batı Afrika ülkesi Mali’de ilki 2002 yılında açılan Türk okulları, yaklaşık iki bin öğrencisiyle eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. CİHAN

Yorumlar