"Malezya yolcu uçağu BUK füzesi ile vuruldu"

Malezya Havayolları’na ait Boeing 777 tipi yolcu uçağının Ukrayna semalarında vurulduğu iddia edilirken, 15 kişilik mürettebat ve 280 yolcunun tamamının hayatını kaybettiği belirtildi.Rus İnterfaks haber ajansına konuşan bir kaynak, yolcu...

Google Haberlere Abone ol
"Malezya yolcu uçağu BUK füzesi ile vuruldu"

Malezya Havayolları’na ait Boeing 777 tipi yolcu uçağının Ukrayna semalarında vurulduğu iddia edilirken, 15 kişilik mürettebat ve 280 yolcunun tamamının hayatını kaybettiği belirtildi.

Rus İnterfaks haber ajansına konuşan bir kaynak, yolcu uçağının BUK füzesiyle vurulduğunu iddia etti. Rusya sınırına yakın bir noktaya düşen yolcu uçağının 10 bin metrenin üzerinde uçarken vurulduğu belirtildi.

Uçak Amsterdam-Kuala Lumpur seferini gerçekleştiriyordu. Uçağın Donetsk bölgesi Şahtarsk yakınlarında düştüğü ifade edildi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı yetkilisi Anton Geraşenko 15’i mürettebat 295 kişinin tamamının öldüğünü doğruladı. Bölgeye arama ve kurtarma ekipleri gönderildi.

Ukrayna makamları uçağın ayrılıkçı güçler tarafından vurulduğunu iddia ederken, Rus yanlısı ayrılıkçılar ise düşürülmesiyle bir bağlantılarının bulunmadığını savundu.

CİHAN

Yorumlar