Malezya uçağında 282 cesede ulaşıldı

Ukrayna’nın doğu bölgesinde vurularak düşürüldüğü iddia edilen Malezya Havayolları’na ait uçakta hayatını kaybeden 298 yolcudan, 282’sinin cesedine ulaşıldı. Sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti Başbakanı Oleksandr Boroday cesetlerin mümkün...

Google Haberlere Abone ol
Malezya uçağında 282 cesede ulaşıldı

Ukrayna’nın doğu bölgesinde vurularak düşürüldüğü iddia edilen Malezya Havayolları’na ait uçakta hayatını kaybeden 298 yolcudan, 282’sinin cesedine ulaşıldı.

Sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti Başbakanı Oleksandr Boroday cesetlerin mümkün olan özenle toplandığını ve 282 kurbana ait cesedin Torez istasyonuna getirilen soğuk hava depolu 5 tren vagonuna yüklendiğini açıkladı. Boroday, “Vagonlar halen Torez istasyonunda. Onları herhangi bir yere götürmedik. Uluslar arası uzmanların denetiminde ancak buradan gitmesine izin verebiliriz..” dedi.

Trenin teknik parçaları ve kara kutusunun da halen Donetsk’de kendi denetimlerinde olduğunu kaydeden Boroday, “Kurbanların cesetleri gibi, bu parçaları da Ukrayna’ya vermeyiz. Sadece uluslar arası uzmanlara teslim edebiliriz. Aksi durumda kırılarak gerekli bilgilerin edinilmesi engellenebilir…” iddiasında bulundu.

Ukrayna Başbakanı Arsenıy Yatsenyuk ise 272 cesede ulaşıldığını, bunlardan 251’inin Torez’de bulunan tren vagonlarına yüklendiğini söyledi. Bölgede 355’i hükümet acil durum bakanlığı görevlileri olmak üzere 810 kişi cesetleri toplamak için çalışıyor.

Uçağın Rusya yanlısı milis güçler ya da Ukrayna ordusu tarafından vurulduğu ile ilgili iddialar sürüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kimsenin kazayı siyasi hedef için kullanmamasını, uluslar arası araştırmalar sonuçlanmadan da herhangi bir ön kabulle açıklama yapılmamasını istedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ise yarın yapılacak AB Dışişleri Bakanları toplantısında bölge milis güçlerinin terörist organizasyon olarak ilan edilmesini istedi. AB Dışişleri Bakanları Rusya’ya yönelik ek yaptırımlar ve Ukrayna krizinin çözümünü ele alacak. CİHAN

Yorumlar